Online scan Berenschot biedt manager inzicht in ICT-besturing

Persbericht van Berenschot

Utrecht, 9 augustus 2011 - Veel bedrijven en organisaties worstelen met de besturing van ICT. Met de online besturingsscan (www.berenschot.nl/ICT-besturingsscan) van adviesbureau Berenschot krijgen managers kosteloos inzicht in de kwaliteit en volwassenheid van de ICT-besturing binnen hun organisatie.
Organisaties zijn bij het realiseren van ambities en doelstellingen steeds meer afhankelijk van ICT. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de communicatie met klanten via websites, het gebruik van digitale formulieren met vooringevulde klantgegevens, het eenmalig uitvragen van gegevens en het uitwisselen van data met partnerinstanties. Het belang en de kracht van ICT zijn duidelijk. Maar het benutten van de potentie van ICT is niet eenvoudig. Technische ontwikkelingen voltrekken zich in hoog tempo en hebben grote gevolgen voor bedrijven/organisaties en hun partners en klanten. En ICT-projecten leggen fors beslag op de financiële middelen. Om binnen dit krachtenveld te zorgen dat ICT-bestedingen renderen en de kennis en kunde van de eigen ICT-organisatie gemobiliseerd worden, is goede ICT-besturing nodig.
De Berenschot ICT-besturingsscan is bedoeld voor managers die zich bewust zijn van de noodzaak van een goede aansturing van ICT. De scan maakt op basis van een korte vragenlijst een grondige analyse van de kracht en verbeterpunten van de ICT-besturing. De aanbevelingen worden gepresenteerd in een overzichtelijke rapportage die gebruikt kan worden om de ICT-besturing verder te verbeteren en de discussie over ICT-besturing breed in de organisatie te voeren. Berenschot is een onafhankelijk organisatieadviesbureau met 450 medewerkers in de Benelux en werkt al ruim 70 jaar voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. Berenschot is een oer-Nederlands bureau met een internationale oriëntatie. Met een vestiging in de Europese hoofdstad Brussel sinds 1962, als partner in de E-I Consulting Group, een Europees samenwerkingsverband van toonaangevende adviesbureaus, en met diverse (maatschappelijke) projecten wereldwijd.

Links:
http://www.berenschot.nl



Razende Robot Reporter