Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 09-08-2011

Onderzoek woning

(Zie persberichten Eemland zuid 08-08-2011: Verdachte mogelijke brandstichting aangehouden)

LEUSDEN - De politie heeft op maandag 8 augustus een onderzoek ingesteld in de woning van een verdachte die de nacht daarvoor in Leusden was aangehouden op verdenking van brandstichting of een poging daartoe.

In de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus hielden agenten rond 02.15 uur een 30-jarige man uit Leusden op de Hamerveldseweg aan. Vervolgens werd in de loop van maandag een onderzoek in zijn woning ingesteld. Daarbij troffen agenten stoffen aan, waar zij de gevaarzetting niet goed van in konden schatten. Uit voorzorg ontruimden zij meerdere omliggende woningen en werd de Explosievenopruimingsdienst (EOD) ter plaatse verzocht. Medewerkers van de EOD besloten de stoffen in een gegraven kuil in de tuin gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Over de aard van de stoffen doet de politie in verband met onderzoeksbelang geen uitspraken.

In het kader van het onderzoek naar meerdere branden bij woningen die de afgelopen maanden plaatsvonden, blijft de politie extra toezicht houden.

Fietsster gewond

AMERSFOORT Een fietsster raakte op maandagmiddag 8 augustus gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.30 uur reed een 53-jarige automobiliste uit Oud Aa over de Leusderweg, komende uit de richting van de Rijksweg A28. Bij het oprijden van de rotonde aan het Borneoplein zag zij een 52-jarige fietsster uit Amersfoort over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De fietsster werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een bejaarde vrouw raakte op maandagmiddag 8 augustus gewond toen zij op haar fiets in botsing met een auto kwam.

Rond 13.50 uur fietste een 80-jarige vrouw uit Amersfoort over de Flierbeeksingel. Daar kwam zij in aanrijding met een 73-jarige automobiliste uit Amersfoort, waardoor zij ten val kwam. De 80-jarige Amersfoortse werd met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.