LIOF


LIOF verwelkomt nieuwe vestiging Nutricia in Limburg

LIOF, de Limburgse investerings- en ontwikkelsmaatschappij kondigt de komst aan van het vooraanstaande Nederlandse bedrijf Nutricia, onderdeel van het Franse Danone. Nutricia vestigt zijn Europese logistieke activiteiten op het gebied van Advanced Medical Nutrition in Venlo. Samen met logistiek service provider DSV Solutions wordt een nieuw gebouw van 20.000m2 op TradePortNoord betrokken, met een toekomstige uitbreiding voorzien naar 30.000m2. De activiteiten in het Regional Distribution Centre (RDC) starten dit najaar.

Nutricia Advanced Medical Nutrition opereert in de markt van medische voeding. Om de Europese groei te accommoderen is gekozen voor Venlo als uitvalsbasis. Venlo is strategisch gelegen tussen enerzijds de productielocaties in Zoetermeer en Liverpool en anderzijds de belangrijkste afzetmarkten Duitsland, Frankrijk, Benelux en het Verenigd Koninkrijk. In Venlo worden tevens de wereldwijde exportactiviteiten aangestuurd. Het aantal arbeidsplaatsen groeit in circa twee jaar naar 85.

Nutricia koos samen met DSV Solutions voor één nieuwe vestiging in Venlo op het logistieke bedrijvenpark TradePort Noord, direct gelegen aan de aansluiting met de momenteel in aanbouw zijnde Greenportlane, de nieuwe verbinding tussen A73 en A67. De keuze voor de nieuwe vestiging kwam tot stand na uitgebreid locatieonderzoek. Hierbij werd Nutricia actief ondersteund door ontwikkelingsmaatschappij LIOF, Development Company Greenport Venlo en NV Regio Venlo, de NFIA Netherlands Foreign Investment Agency en Nederland Distributieland (NDL/HIDC). Financiële ondersteuning ten behoeve van scholing en training van nieuwe medewerkers vindt plaats door gemeente Venlo en provincie Limburg.

Stephan Satijn (Wethouder Economische Zaken, gemeente Venlo, vrml. adjunct-directeur NDL)
"Nutricia is een prachtige aanwinst voor Venlo en de regio. Hoogwaardige medische voedingsproducten die snel hun weg naar Europese markten moeten vinden; dan kom je toch al gauw in onze regio uit. Goede samenwerking met gemeente, Provincie, LIOF, NFIA en DCGV trok Nutricia over de streep."

Mark Verheijen (gedeputeerde Economie Provincie Limburg) "De keuze van Nutricia illustreert perfect waarom de regio onlangs weer tot logistieke hotspot werd gekozen. Ook sluit ze naadloos aan bij de omvangrijke value added logistieke bedrijvigheid in Noord-Limburg en onderstreept ze het belang van de topsector logistiek in Zuid-oost Nederlands verband."

Raimond Visser (Nutricia Global Supply Chain Infrastructure Manager) "Met de uitvoering van dit project hebben we een belangrijke stap gezet die voldoet aan de toekomstige eisen in de healthcare markt op het gebied van service en flexibiliteit. Nutricia verwacht veel van deze markt in de toekomst. De keuze om in Nederland te blijven is na zorgvuldige afweging gemaakt. Nederland biedt ten opzichte van de ons omringende landen grote voordelen op het gebied van de logistieke kennis en performance. We zijn uitermate tevreden met de steun van alle betrokken partijen, die uiteindelijk de keuze gemakkelijk maakte."


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 3 augustus 2011

Meer informatie:

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T 043-3280280
E fridderbeekx@liof.nl