Politie Brabant Zuid-Oost

Jongens met hulp van alerte burgers aangehouden voor diefstal tas

Eindhoven , 09-08-2011 o De politie heeft maandag met hulp van enkele alerte getuigen een 13-jarige jongen uit Eindhoven kunnen aanhouden die er van verdacht wordt een oudere dame beroofd te hebben van haar tas. Een tweede verdachte van de beroving, een 14-jarige jongen uit Eindhoven werd dinsdagochtend in zijn woning in Strijp aangehouden.

Een 83-jarige vrouw uit liep maandagochtend rond 10.00 uur over de Bredalaan richting de Zeelsterstraat, toen zij bestolen werd van haar handtas. Deze had zij in het mandje van haar rollator liggen. De vrouw wilde de weg oversteken toen een jonge dader de handtas weg nam. Hij vluchtte vervolgens te voet richting de Olympialaan. Mede dankzij alerte getuigen en direct contact met de politie, kon de vermoedelijke dader snel worden aangehouden op de Rijstenweg. Bij het controleren bleek de 13-jarige jongen een imitatie vuurwapen bij zich te hebben. Dit is door de agenten in beslag genomen.

Uit onderzoek bleek dat er mogelijk een tweede verdachte betrokken was bij de beroving. Hij werd dinsdagochtend rond 7.30 uur aangehouden. De twee jongens zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek. De behulpzame burgers zijn dinsdagmiddag door de politie in het zonnetje gezet.