Politie Gelderland-Zuid

Koperdieven op gepakt door oplettende getuige

Nijmegen, 09-08-2011 o Maandagmiddag 8 augustus zijn op de Griftdijk-Zuid in Lent twee Nijmegenaren van 53 en 43 aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen van koper.

Afgelopen weekend waren er al diverse meldingen van koperdiefstal aan de Griftdijk. Naar aanleiding hiervan is een motoragent nogmaals een kijkje gaan nemen bij de bekende leegstaande woningen. Bij één van de woningen stond een auto met aanhangwagen. In de aanhangwagen lag onder andere een koperen leiding. De achterdeur van de woning was verbroken.

Een getuige zei dat hij in de buurt twee mannen had zien lopen bij een andere leegstaande woning. Hij had daar glasgerinkel gehoord. Volgens de getuige had de auto met aanhangwagen er in het weekend ook al gestaan. Hierop is de agent teruggelopen en trof de twee mannen in de auto aan. Zij voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement.

Extra opgeroepen agenten zagen bij de door de getuige bedoelde woning een ingeslagen ruit en roken een gaslucht. Ook troffen zij een gedemonteerde gasmeter aan. De brandweer werd gewaarschuwd. Deze constateerde dat de woning compleet gevuld was met gas en sloot de hoofdkraan af.

De verdachten zijn aangehouden voor diefstal met braak. Justitie heeft besloten om beiden ook te vervolgen voor poging brandstichting en/of veroorzaken van ontploffing.

De auto, aanhanger en de gasmeter zijn in beslag genomen. (14)

Laatst gewijzigd 09-08-2011 15:25 | © Regio Gelderland-Zuid |