Belgische Federale Overheid


* Europese Commissie is op zoek naar innoverende vrouwen

Europese Commissie is op zoek naar innoverende vrouwen

Datum: 09 augustus 2011

De Europese Commissie (EC) is op zoek naar vrouwelijke ondernemers die een opmerkelijke innovatie hebben gerealiseerd en op de markt hebben gebracht. Met de wedstrijd 'EU Prize for Women Innovators' wil ze drie innoverende vrouwen belonen. Inschrijven kan tot en met 20 september 2011.

Hoewel vrouwen steeds vaker actief zijn in de researchsector, zijn er nog altijd te weinig vrouwen die innovatieve ondernemingen opstarten. Europa moet een beroep kunnen doen op al haar menselijk potentieel om te blijven concurreren en oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen die ons te wachten staan (zoals de gezondheidszorg, de klimaatverandering, efficiëntie op het vlak van energie en hulpbronnen, ...). Daarom is het tijd om dit onontgonnen gebied binnen Europa aan te boren.

De nieuwe 'EU Prize for Women Innovators' wil een groter publiek bewust maken van de nood aan meer innovatie en meer vrouwelijke ondernemers. Daarom zullen drie vrouwen beloond worden voor hun inspanningen. Hopelijk zullen zij andere vrouwen inspireren om in hun voetsporen te treden.

Meer informatie vindt u op de website van het Federaal Wetenschapsbeleid Externe link (pdf, 1 p. - 1,4 MB) (en) en op de website van de Europese Commissie Externe link (en).