Nederlandse Tafeltennisbond


Oranjedames ontvangen uitnodiging voor prestigieuze World Team Cup 9-8-2011

De Nederlandse tafeltennisdames zijn door de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) uitgenodigd om deel te namen aan de World Team Cup 2011. Aan dit jaarlijkse invitatietoernooi nemen de beste acht landen van de wereld deel, aangevuld met de vier continentale kampioenen. Het evenement vindt van 3 t/m 6 november plaats in het Duitse Magdeburg.

De Nederlandse dames mogen voor de derde keer
deelnemen aan de World Team Cup. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Oranje mag voor de derde keer na 1994 en 2009 deelnemen aan het toernooi. Het team eindigde in het prestigieuze evenement één keer op het podium. In 1994 behaalden Mirjam Hooman, Gerdie Keen, Emily Noor en Bettine Vriesekoop het brons in het Franse Nîmes. In 2009 verloren Linda Creemers, Li Jie en Elena Timina een spannende kwartfinale tegen Japan met 3-2.

De Nederlandse dames wisten drie keer op rij beslag te leggen op de Europese titel voor landenteams (2008 t/m 2010). De andere deelnemers bij de dames zijn olympisch kampioen China, wereldkampioen Singapore en de beide winnaars van WK-brons Duitsland en Japan. Het veld wordt compleet gemaakt door Zuid-Korea (olympisch brons in 2008), Hong Kong (WK-brons in 2008), Hongarije, Nigeria, Venezuela, Canada en Australië.

Bij de heren zijn de volgende landen uitgenodigd: China, Duitsland, Japan, Zuid-Korea, Hong Kong, Rusland, Wit-Rusland, Hongarije, Egypte, Brazilië, Canada en Australië.

Tweet

NTTB/HH