Waterschap Rivierenland


Waterschap Rivierenland herstelt lek in persleiding bij Doornenburg

Publicatiedatum : 9 augustus 2011

Op maandagavond 8 augustus om 23:00 werd melding gemaakt van een lek in een persleiding van Waterschap Rivierenland bij de Blauwe Hoek in Doornenburg. Hierdoor kwam rioolwater boven de grond. Het waterschap nam snel maatregelen. Het lek in de persleiding was op dinsdag 9 augustus rond 12:00 gedicht.

Het lek bij de Blauwe Hoek, Doornenburg, zat in een persleiding van het waterschap. Deze persleiding voert rioolwater vanuit Doornenburg en Gendt af naar de zuivering in Gendt. Door het lek kon rioolwater niet meer worden afgevoerd naar de zuivering en kwam bovengronds.

Het waterschap nam snel maatregelen. De gemalen in Doornenburg en in Gendt werden stopgezet zodat het water niet meer uit de grond omhoog kwam. Het overgebleven rioolwater werd met tankwagens opgepompt en vervoerd naar de zuivering in Gendt. Daarna kon het lek worden gerepareerd.

Het lek in de persleiding bij de Blauwe Hoek in Doornenburg wordt gedicht

Een klein deel van het rioolwater dat bovengronds was gekomen, kwam terecht in een nabijgelegen sloot. Ook dreigde het water enkele tuinen van omwonenden binnen te dringen. Het rioolwater werd snel opgeruimd en er werden kleine wallen van zand opgeworpen om de tuinen van omwonenden te beschermen.

Wal van zand om tuinen omwonenden te beschermen