Woonbond


Huurwijzer Online
Verkiezing Beste Huurdersorganisatie & Bewonerscommissie 2011 09-08-2011 Huurdersvereniging Etten-Leur zoekt leden voor de huurdersraad

Het bestuur van de huurdersbelangenvereniging (HBV) Etten-Leur is afgetreden. Woonbondadviseur Jos Aal neemt tijdelijk de honneurs waar. Drie november zal er een nieuwe huurdersraad worden gekozen.

Natuurlijk kan er alleen een nieuwe huurdersraad worden gekozen als zich voldoende daar voldoende gegadigden hebben gemeld. Belangstellenden kunnen tot 3 november terecht.

pages/nieuws/images/kortNieuws/20mensen.jpg De in het leven te roepen huurdersraad krijgt de beschikking over een beheerder voor het organisatorische werk en moet zich vooral met de inhoud gaan bemoeien. Wat betreft het aantal leden wordt gedacht aan zes tot twaalf.

Scheiding beheer en inhoud

De scheiding van beheer (van de organisatie) en het inhoudelijk advieswerk is ingegeven doordat het afgetreden bestuur meer werk aan het organiseren van de vereniging had (beheren en draaiend houden), dan het aankon. Jos Aal: ` Ze hadden geen tijd meer om de belangen van de huurders te behartigen. En dat is natuurlijk waarvoor de HBV Etten-Leur bestaat.'