Dienstenbond CNV

Nieuws

8 augustus 2011

Leden stemmen in met verlenging cao beveiliging en Supercollega's

Twee weken geleden hebben wij u, als lid van CNV Dienstenbond, gevraagd uw mening te geven over het verlengen van de cao tot 1 januari 2012 en de loonsverhoging die daaraan gekoppeld is. Uiteindelijk hebben 96,8% van de leden, die het reactieformulier hebben opgestuurd, ingestemd met het verlengen van de cao.

De leden hebben dus met een ruime meerderheid voor de verlenging van de huidige cao gekozen. Behalve dat onze leden hebben aangegeven dat ze wel of niet tegen de cao-verlenging zijn, zijn er ook veel leden geweest die via het reactieformulier uitgebreid hebben gereageerd op de cao-ontwikkelingen. En dat is goed, want op die manier weten wij beter wat er leeft en waar we aandacht aan moeten besteden tijdens de onderhandelingen. De positieve uitslag van de stemming geeft ons als CNV Dienstenbond in ieder geval het groene licht om verder te gaan met de voorgenomen onderhandelingen voor een nieuwe cao ná 1 januari 2012.

80%-document
De plannen voor deze nieuwe cao dienen eind september grotendeels klaar te zijn. Deze plannen worden vervolgens opgenomen in een zogenaamd 80%-document. Een 80%-document houdt in dat werkgevers en werknemersorganisaties vaststellen waar ze het over eens zijn en waar dus niet meer onderhandeld over hoeft te worden. Daar waar werknemers en de vakbonden het niet eens zijn, zal moeten worden bepaald of dit onderwerpen zijn voor de komende cao-onderhandelingen of dat ze later aan bod komen. Zoals aangekondigd in onze vorige info krijgen de beveiligers zelf de mogelijkheid om over dit 80%-document mee te denken en te praten op één van de zeven bijeenkomsten die georganiseerd zullen worden door het hele land (exacte locaties worden nog bekendgemaakt). Wij hopen u op één van deze bijeenkomsten te zien.

SUPERcollega-verkiezing!
Goede collega's zijn enorm belangrijk. Dat zal iedereen onderschrijven. Maar daardoor zien we onze favoriete collega's vaak als vanzelfsprekend. Tegelijkertijd weten we allemaal dat geweldige collega's helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Op hoeveel collega's kun je echt altijd rekenen? Betrouwbare mensen die met hart en ziel hun werk doen en zich op een bijzondere manier inzetten voor hun werkomgeving?
Meld daarom uw beste collega aan op supercollega.cnv.nl! De winnaar van alle favoriete collega's in de beveiliging wordt verwend met een verzorgd arrangement in Sandton Hotel De Roskam en wordt gekozen door onze vakkundige jury. Daarnaast maakt de SUPERcollega ook kans op een superhoofdprijs, die aan het eind van het jaar wordt uitgereikt.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Arjan Ang en/of Arie Kasper, telefoon 023-5651052 of per e-mail:
a.ang@remove-this.cnvdibo.nl of a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl