Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duivenaar aangehouden bij woningbrand

Publicatiedatum: 9-8-2011 8:47:35

DUIVEN - Bij een woningbrand aan de Lindelaan in Duiven heeft de politie maandagavond de 45-jarige bewoner aangehouden omdat hij de hulpverleners hinderde. Bij de brand raakte verder niemand gewond.

Even na vijf uur werd bij de brandweer een zolderbrand gemeld in een rijtjeswoning aan de Lindelaan, waarop de brandweer uitrukte met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al uit het dak. Bewoners aan weerszijden van de brandende woning werden uit voorzorg uit huis gehaald, waarna de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg. Rond zes uur kon het sein `brand meester' worden gegeven. Intussen hadden brandweerlieden uit een van de naastgelegen woningen een hamster en een valkparkiet gered.

Hennepkwekerij en wapen
Tijdens het blussen wilde de 45-jarige de afzetting rondom de brand passeren, wat door agenten werd verijdeld. Een bevel om weg te gaan weigerde de Duivenaar, waarop hij werd aangehouden. In het huis van de man troffen brandweerlieden sporen aan die duidden op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Ook bleek er kennelijk illegaal stroom te zijn afgetapt. Verder vonden brandweermannen in het huis een vuurwapen of iets wat daarop leek. Het wapen is door de politie in beslag genomen.

Onbewoonbaar
De oorzaak van de brand is nog onbekend; de forensische opsporing stelt een onderzoek in. De zolderverdieping van het huis van de Duivenaar werd door de brand volledig in de as gelegd en is onbewoonbaar. De bewoners van de naastgelegen huizen raakten licht beschadigd maar kunnen voorlopig vanwege rook en waterschade nog niet hun huis in. Voor hen is door de stichting Salvage voorlopig elders onderdak gezorgd. De aangehouden Duivenaar is in verzekering gesteld en zit nog vast. (2011091080-pk)

N.B. Dit is een gezamenlijk persbericht van de brandweer van de Veiligheids- en Gezondsheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) en de politie Gelderland-Midden.

voor nadere informatie:

Persvoorlichting Brandweer VGGM
088-3555 312
of:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053