HITT


- Orders for HITT from the ports of Ho Chi Minh and Barcelona

This press release is followed by an English translation

P E R S B E R I C H T

Opdrachten voor HITT van de havens van Ho Chi Minh en Barcelona

Apeldoorn, 9 augustus 2011 - HITT heeft een opdracht verworven voor de levering van een begeleidingssysteem voor het scheepvaartverkeer (VTMIS) voor de haven van Ho Chi Minh in Vietnam. Het project wordt uitgevoerd met een lokale partner.

De haven van Ho Chi Minh is de grootste van Vietnam en speelt een cruciale rol in de snelgroeiende Vietnamese economie. Het nieuwe systeem wordt begin 2012 opgeleverd.

HITT's dochteronderneming in Canada, Klein Systems Group Ltd., zal de Spaanse haven van Barcelona voorzien van een Port Management Information System. Dit havenmanagement informatiesysteem zal leiden tot verbeterde en betrouwbare havenprocessen en operationele efficiency in de haven. Hiermee worden de activiteiten in de haven beter op elkaar afgestemd en kunnen bedrijven die in de haven operationeel zijn, sneller en efficiënter informatie uitwisselen. Daarnaast wordt het geïntegreerd met andere systemen zoals het begeleidingssysteem voor het scheepvaartverkeer, Lloyds registration, douane, weersinformatie en documenten voor afhandeling waardoor de haven als geheel profiteert van efficiëntere planning en afhandeling van schepen.

De nieuwe opdrachten hebben een waarde van circa EUR 2 miljoen.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald kunnen worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhouden van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart en hydrografische en navigatiesystemen.

In 2010 boekte HITT een omzet van EUR 36 miljoen en een nettowinst van EUR 2,2 miljoen. Eind 2010 werkten bij HITT 163 personeelsleden. HITT is sinds juni 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.