Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nedmag investeert in Infor om transportproces te optimaliseren

Nederlandse Mining & Manufacturing bedrijf implementeert Infor10 ERP Enterprise (LN) om supply chain, orderverwerking, planning te verbeteren en kosten te verminderen

Barneveld, 9 augustus 2011 --- Infor, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt vandaag aan dat Nedmag Industries Mining & Manufacturing, een producent van hoogwaardige magnesiumproducten, Infor10 ERP Enterprise (LN) heeft gekozen. Dankzij ERP Enterprise kan het bedrijf de processen voor de supply chain en orderverwerking verbeteren en zijn groeiplannen realiseren. Op 1 januari 2012 verwacht de onderneming operationeel te zijn.

Overzicht

· Nedmag te Veendam heeft na een gedegen voorbereiding gekozen voor ERP Enterprise. De softwareoplossing helpt Nedmag met het realiseren van efficiëntieslagen in het transportproces.
· Het bedrijf, dat beschikt over 4 laadpunten en circa 50 verplaatsingen van vrachtwagens die dagelijks magnesium- en calciumchloride-producten komen laden, wil de kosten voor wachttijden reduceren door een verbeterde planning. Nedmag wil meer inzicht in de transportkosten en de discrepantie - vanwege wachttijden - tussen de verwachte en de uiteindelijke kosten tot een minimum beperken.
· Nedmag wil tevens met behulp van ERP Enterprise de gewenste transportcapaciteiten beter kunnen prognosticeren en beschikken over actuele informatie omtrent de beschikbaarheid van producten. Een beter inzicht in de voorraad en de verwachte productie moet soelaas bieden voor ad-hocverzoeken van klanten. Voorheen werd bij dergelijke opdrachten de verkoop- en voorraadafdeling geraadpleegd om te kijken of men aan het verzoek kon voldoen. ERP Enterprise biedt transparantie en duidelijkheid in wat de klant kan worden toegezegd. Bovendien kan men die toezegging nu ook waarmaken en hoeft men niet meer onnodig nee te verkopen.
· ERP Enterprise zal Nedmag ondersteunen in de verwezenlijking van zijn groeiplannen en verdere internationalisatie door een verbeterde planning van de vrachtwagens en door kostenreductie.

Nedmag Quote
"Samen met het Infor consulting team richten wij ons primair op het realiseren van een extra efficiëntieslag. Met name in de verwerking van orders, het transportproces en op het gebied van demand management en business intelligence zullen wij forse stappen maken, waardoor we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn en klaar zijn om onze groeiplannen te realiseren", aldus Aart Vollenhoven, financieel directeur van Nedmag.

Infor Quote
"Nedmag is voor het vervoeren van zijn producten afhankelijk van derden en heeft een begrensd aantal laadpunten. Om de wachttijden van de vrachtwagens voor het laden en lossen te beperken en kosten te verminderen, is het essentieel om de planning te verbeteren. ERP Enterprise maakt dat mogelijk en verzekert dat de vrachtwagens op tijd het terrein van Nedmag verlaten en op tijd bij de klant zijn om te lossen", zegt Theo Koster, Regional VP Infor Benelux bij Infor. "Daarnaast biedt ERP Enterprise meer inzicht in de werkelijke transportkosten per bestelling. Het helpt bedrijven als Nedmag met het verbeteren van de efficiëntie en biedt de tools die ze nodig hebben om zakelijke doelstellingen en groeiplannen te verwezenlijken."

Extra informatie

* Infor ERP, http://nl.infor.com/solutions/erp/
* Brochure ERP Enterprise Services
http://nl.infor.com/company/registration/?requestedContent=%2Fcontent%2Fbrochures%2Ferp-ln-services%2F&location=LHM
* Brochure ERP Enterprise Workflow,
http://nl.infor.com/company/registration/?requestedContent=%2Fcontent%2Fbrochures%2Ferp-ln-workflow%2F&location=LHM
* Join the conversation, www.infor.com/infornow/inforlive/

Over Nedmag Industries
Nedmag Industries is in Europa de grootste producent van hoogwaardige magnesiumproducten. De onderneming, die in 1981 werd opgericht, ontleent zijn bestaansrecht aan de aanwezigheid van magnesiumrijk zout dat ontdekt werd in de Groningse bodem. Het zout bevindt zich op een diepte van 1500 meter en wordt op unieke wijze gewonnen met behulp van moderne boortechnieken. Nieuwe technologieën en marktontwikkelingen hebben geleid tot een verdere uitbreiding van het assortiment met verschillende andere magnesiumproducten. Sinds de overname van Calmag B.V. in 2001, produceert Nedmag Industries nu ook een aantal calciumchloride-producten. Alle producten worden wereldwijd op de markt gebracht onder de merknaam Nedmag. Kijk voor meer informatie op www.nedmag.nl.

Over Infor
Infor is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware en diensten, die meer dan 70.000 klanten in 164 landen helpt hun operations te verbeteren en groei te stimuleren. Kijk voor meer informatie op: http://nl.infor.com/.