Ingezonden persbericht


Emerson Network Power lanceert Trellis-strategie voor effectief datacenter-infrastructuurbeheer Trellis-platform brengt infrastructuur en IT van datacenter samen

Breda, 9 augustus 2011 ­ Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider in Business-Critical Continuity(TM), lanceert het Trellis-platform voor het dynamisch optimaliseren van de infrastructuur in datacenters. Het Trellis-platform is gericht op gebruikers van de softwareoplossingen van Avocent, Aperture en Liebert.

Het Trellis-platform combineert de functionaliteit van Liebert SiteScan®, Avocent Data Center Planner en de Aperture-beheeroplossingen. Voor bestaande gebruikers van deze softwareproducten is een migratiepad beschikbaar naar het Trellis-platform. Klanten profiteren daarbij van additionele functionaliteit die meer inzicht in, en controle over de activiteiten in datacenters biedt via een omvattend systeem. Het platform is gebaseerd op de bewezen expertise van Emerson Network Power in het beheren van voeding, koeling en infrastructuur, en embedded technologieën. Met Trellis maakt het bedrijf een eind aan gefragmenteerde besluitvorming, zodat datacenterprofessionals elk aspect van hun bedrijfskritische infrastructuuromgeving kunnen optimaliseren. Dat resulteert in nieuwe prestatieniveaus van datacenters, die zorgen voor hogere beschikbaarheid, operationele efficiency en meer flexibiliteit.

"Wij hebben ons sterk gericht op het verbeteren van het beheer van de infrastructuur van datacenters met gelijktijdige bescherming van investeringen in de technologie die klanten momenteel gebruiken", zegt Steve Hassell, President van de Avocent-activiteiten binnen Emerson Network Power. "Wij kunnen nieuwe en bestaande klanten nu exact aangeven hoe ze het Trellis-platform kunnen inzetten en daardoor beschikken over ongeëvenaarde controle over hun datacenteractiviteiten."

"De vraag naar datacenterdiensten groeit snel en de interacties tussen applicaties, IT-apparatuur, stroomverbruik en koeling worden steeds complexer", John Stanley, analist Eco-efficiënte IT bij The 451 Group. "Om hoge efficiency en beschikbaarheid en een lagere total cost of ownership te realiseren, moeten datacenteroperators in staat zijn elk onderdeel van het systeem te begrijpen. Ook moeten ze weten hoe systemen in elkaar passen. Tools voor het beheren van de infrastructuur van datacenters zijn ontworpen om alle relevante data samen te brengen en deze om te vormen tot informatie op basis waarvan operators beslissingen kunnen nemen."

Het Trellis-platform is begin 2012 beschikbaar en is de enige oplossing voor infrastructuurbeheer die een brede reeks van IT- en infrastructuurmiddelen ondersteunt vanuit één console. Met het platform beschikken klanten van Emerson Network Power over de gegevens die ze nodig hebben om beschikbaarheid, efficiënt en capaciteit van hun kritische infrastructuur te optimaliseren.

Meer informatie is beschikbaar op www.EmersonNetworkPower.com/DCIM.

Over Emerson Network Power

Emerson Network Power, een divisie van Emerson, is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity(TM): van grid tot en met chips voor telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorg en industrie. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise op het gebied van gelijk- en wisselstroom, precisiekoelingssystemen, geïntegreerde computing en power, geïntegreerde racks en supplementen, powerswitching, beheer van infrastructuur en connectiviteit. Alle oplossingen worden wereldwijd ondersteund door Emerson Network Power-servicetechnici. Voor meer informatie: www.EmersonNetworkPower.com.

Over Emerson
Emerson, gevestigd in St. Louis (VS), is wereldwijd toonaangevend in het samenbrengen van technologie en engineering in innovatieve oplossingen voor klanten in industriële, commerciële en consumentenmarkten. Het bedrijf levert deze oplossingen vanuit diverse divisies als stroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie, en 'appliance & tools' en storage. De omzet in het fiscale jaar 2010 bedroeg 21 miljard dollar. Voor meer informatie bezoek www.Emerson.com .