Warm in zuidwest Europa


HAARLEM, 20110809 -- Het zuidwesten van Europa heeft door invloed van twee grote hogedrukgebieden te maken met erg warm weer, vooral Spanje heeft daar al enkele dagen mee te maken. Verschillende weermodellen zoals GFS en ECMWF berekenen dan ook temperaturen van rond de 35 graden overdag, in de avond koelt het niet veel verder af dan 22 graden. De komende dagen verandert er maar weinig, wel komen er zo nu en dan regen- en onweersbuien voor.

Vooral in Portugal en Spanje worden temperaturen berekent tot ruim 35 graden en veel zon, Frankrijk en Italië hebben een iets koeler weerbeeld met nog altijd maxima van 30 graden. De verwachtingen voor het weekend zien er voor Frankrijk iets anders uit dan voor de andere landen.

Het weekend zal iets wisselvalliger gaan verlopen in Frankrijk, al is het met 30 graden nog wel erg warm, hierbij moeten we denken aan veel regen- en onweersbuien waarbij plaatselijk veel neerslag kan vallen en het tot hevig onweer kan komen.

Volgens de laatste berekeningen van het Amerikaans GFS model zou daar zaterdagavond plaatselijk meer dan 20 millimeter kunnen vallen. In het zuiden en zuidoosten van Frankrijk blijft het tot en met zondagavond nog droog, daarna zal het ook daar gaan regenen.

Italië lijkt voor het grootste gedeelte droog te blijven, al kunnen er vooral in het noorden enkele buien vallen, ook daar lopen de temperaturen op tot ruim 30 graden. De nachten verlopen zwoel met minima die niet eens onder de 25 graden uitkomen.

Read more: http://meteo-info.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1670:warm-in-zuidwest-europa&catid=106:nieuws&Itemid=604#ixzz1UYsK6IBP


Bron: Meteo-info