Gemeente Enkhuizen

Schenking vogelvolire aan de inwoners van Enkhuizen

Aannemersbedrijf Ramkema en Dangermond heeft pas geleden een vogelvolire aan de inwoners van Enkhuizen geschonken. Het aannemersbedrijf zou binnenkort haar 75 jarig jubileum vieren en wilde daar op deze manier aandacht aan schenken. Vlak voor de schenking werd helaas bekend dat het aannemersbedrijf faillissement moest aanvragen. De volire was al af en is op de bestemde plaats in het Wilhelminaplantsoen geplaatst.

Onderhoud en verzorging

In de oorspronkelijke plannen zou Ramkema en Dangermond de stichting Philadelphia financieel ondersteunen zodat zij het onderhoud en de verzorging van de dieren op zich konden nemen. Nu dat niet meer mogelijk blijkt is een tijdelijke noodconstructie ingericht: v.v. P.I.E.T. zorgt voor het vogelvoer en het voeren. De gemeente bekijkt hoe zij de omgeving van de volire kan opknappen en hoe dit structureel financieel gedekt kan worden. Daarnaast is recentelijk duidelijk geworden dat de vogelkooi niet hufterproof is; onbekenden hebben s nachts geprobeerd het gaas van de kooi te vernielen. Ook hiervoor moeten preventieve maatregelen worden genomen.

Vervolgstappen

De gemeente Enkhuizen inventariseert momenteel welke kosten en acties nodig zijn om de volire te kunnen faciliteren. Daarbij worden externe sponsoren niet uitgesloten. Zodra hierover meer duidelijk is zullen we nader informeren.