Waterschap Scheldestromen


Baggerwerkzaamheden van start

Buitengebied wordt eens in acht jaar gebaggerd

Half augustus start waterschap Scheldestromen met het baggeren van waterlopen. In het werkgebied onder de Westerschelde worden alleen waterlopen in het buitengebied gebaggerd. Boven de Westerschelde worden waterlopen zowel binnen als buiten de bebouwde kom gebaggerd. De werkzaamheden duren tot het voorjaar van 2012, onvoorziene omstandigheden zoals extreme regenval voorbehouden.

Door eens in de acht jaar te baggeren, houdt het waterschap de bodem op diepte en blijft de afvoer van water naar de gemalen gewaarborgd. De baggerwerkzaamheden worden in dezelfde periode uitgevoerd als de jaarlijkse maaiwerkzaamheden. Dit jaar wordt er in de volgende gebieden gebaggerd: in de omgeving van Vrouwenpolder/Oostkapelle, Zierikzee/Schuddebeurs, Anna Jacobapolder, Arnemuiden, Eede/Sint Kruis, Hulst/Lamswaarde, Joana Mariapolder/Van Haaftenpolder, Koewacht, Lewedorp/'s-Heerenhoek en Rilland. Bekijk hier de exacte baggerlocaties. Informatie

Direct betrokkenen worden door het waterschap geïnformeerd. Voor meer informatie over het baggeren kunnen mensen contact opnemen met de afdeling waterbeheer van het waterschap, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 088-2461000 (lokaal tarief). Op deze website vindt u ook de folder 'Baggeren in het buitengebied'.

De eigenaren van grond binnen de baggergebieden zijn geïnformeerd per brief. Aan hen is gevraagd de informatie te delen met de pachters of huurders omdat het waterschap niet over deze adressen beschikt. Voorkomen van schade

Om schade aan eigendommen te voorkomen verzoekt het waterschap aan eigenaren en grondgebruikers om over de waterloop hangende takken te verwijderen en afrasteringen die het werk kunnen belemmeren te verplaatsen. Uitmondingen van afvoerbuizen en van drainages mogen niet in de waterloop uitsteken, maar moeten in het talud zijn weggewerkt. Ook vraagt het waterschap om vistuigen zoals fuiken uit de waterlopen te verwijderen. Hiermee wordt beschadiging voorkomen, zowel aan eigendommen van particulieren als aan machines van het waterschap.