Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 10-08-2011

Heterdaad autokraak

UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond twee mannen op heterdaad aangehouden bij een autokraak. Rond 18.25 uur melde een getuige dat twee mannen ingebroken hadden in een auto die geparkeerd stond aan de StJacobsstraat. De getuige zag het tweetal vervolgens met een laptoptas in een taxi stappen. Agenten hebben de bewuste taxi klemgereden op het Vredenburg en de mannen, 20 en 21 jaar uit Utrecht aangehouden. De tas met laptop werd ook aangetroffen en is inmiddels aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Tegen de Utrechters wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te hard

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige man uit Bilthoven aangehouden voor te hard rijden. Agenten zagen een scooter met hoge snelheid rijden over de Nobelstraat. Agenten moesten ruim 80 km per uur rijden om de scooteraar staande te houden. De scooter is in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de Bilthovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met tram

UTRECHT- Dinsdagavond is een 33-jarige automobilist uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding met een tram. De aanrijding vond plaats rond 22.00 uur op het 5-Mei plein. Vermoedelijk heeft de automobilist bij het afslaan de tram over het hoofd gezien en ontstond een aanrijding. De gewonde Utrechter is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Niemand in de tram raakte gewond.

Schade aan vijf autos

UTRECHT Dinsdag 9 augustus heeft de politie een automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol meerdere autos heeft aangereden.

Om 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een man in een bestelauto op de Zuilenstraat tegen vijf geparkeerde autos was aangereden. Een getuige verklaarde dat hij de automobilist nog had aangesproken, maar dat die had gezegd dat het hem niks kon schelen. De man, een 32-jarige Utrechter, reed vervolgens door. Een getuige noteerde het kenteken en gaf dit aan de politie door. Ongeveer een half uur later zagen de agenten de bewuste bestelauto met hoge snelheid op de Nijeveldsingel rijden. Ze gingen erachter aan en lieten de bestuurder stoppen. De man bleek te hebben gedronken (uitslag ademanalyse onbekend) en werd aangehouden. Ook bleek hij zonder rijbewijs te rijden en werd hij gezocht door de politie in een andere regio. Hij is ingesloten.