Politie Twente

Onder invloed drugs
Hengelo
Omstreeks middernacht, van dinsdag 9 op woensdag 10 augustus, controleerden surveillerende agenten een bestuurder van en personenauto op het Burgermeester Jansenplein. Tijdens de controle roken de agenten een weedlucht. Desgevraagd vertelde de 23-jarige bestuurder uit Hengelo dat hij een joint gerookt had. In de auto lag nog een zakje met hennep. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier moest hij een urinetest doen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Omstreeks 02.00 uur werd de man weer in vrijheid gesteld. (2011076214)

Fietsendieven gepakt
Hengelo en Enschede
Twee keer over lukte het de politie om op heterdaad een fietsendief te pakken. Hengelo
Op dinsdag 9 augustus omstreeks 17.00 uur controleerden surveillerende agenten op de Wethouder Kampstraat een fietser. Tijdens deze controle bleek dat de man op een gestolen fiets reed. De man werd aangehouden en ging voor nader onderzoek mee naar het politiebureau. Enschede
Op dezelfde dag omstreeks 22.30 uur zagen eveneens surveillerende agenten dat aan de Zeelandstraat door een man in een schuur bij een flat werd ingebroken. De man ging even later op een fiets weg. De bewoonster van de flat werd gevraagd of haar fiets weg was, wat zij na een snelle blik kon bevestigen. Vervolgens werd de fietsendief op de Kuipersdijk aangehouden. Ook hij ging voor nader onderzoek naar het politiebureau. (2011076086, 2011076204)

Brutale inbraak
Hengelo
In de vroege ochtenduren van woensdag 10 augustus werd er ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat. Omstreeks 03.30 uur werd een glazen deur en vervolgens in de winkel een glazenvitrine ingegooid. Onbekend nog wat er is weggenomen. Een getuige kon vertellen dat een men was weggefietst in de richting van het station en vervolgens in de richting van het Bernhard Plantsoen. Vanaf hier ontbreekt elk spoor. De dader, een manspersoon, droeg een witblauwe jas of vest en had een rugtas bij zich. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van deze inbraak. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011076233)

Aanrijding met letsel
Overdinkel
Op dinsdag 9 augustus omstreeks 15.30 uur vond op de Hoofdstraat een zogenaamde kop-staart aanrijding plaats. Een 30-jarige automobilist uit Losser zag te laat dat een 21-jarige automobiliste uit Overdinkel, die voor hem reed, linksaf wilde slaan. Hij kon vervolgens een aanrijding niet meer voorkomen. Beide bestuurders werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011076120)

Winkeldief betrapt
Enschede
Op dinsdag 9 augustus omstreeks 16.15 uur zagen agenten hoe een man goederen wegnam bij een winkel aan De Heurne. De agenten zagen hoe de man goederen achter zijn jas stopte en wegliep. De man, een 47-jarige inwoner van Enschede, werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (2011076116)

Aanrijding letsel
Wierden
Op dinsdag 9 augustus omstreeks 17.30 uur vond op de Stouweweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 21-jarige automobilist uit Wierden bemerkte te laat dat een 30-jarige automobilist voor hem linksaf wilde slaan. Hierdoor botste hij achter op de auto van deze automobilist. Drie inzittenden van deze auto werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (2011076180)

Schaap doodgebeten
Hengelo
Kreeg de politie op woensdag 10 augustus omstreeks 08.30 uur melding dat er in een weiland aan de Sprinkhaan, langs de busbaan, dichtbij de Slangenbeekbrug, een dood schaap lag. Ter plaatse bleek dat het schaap nog leefde. Een dierenarts stelde vast dat het schaap een grote bijtwond in de hals had. Het schaap moest uit haar lijden verlost worden. De beet is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een hond. Omstanders hebben tussen 07.15 en 07.30 uur een hond horen blaffen in de nabijheid van het weiland. Zij hebben de hond niet gezien. De politie is op zoek naar de hond en de eigenaar van de hond. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011076314)

Paardentrailer gestolen
Almelo
Dinsdagavond 9 augustus is tussen 18.00 uur en 19.30 uur een paardentrailer ontvreemd aan de Bornsestraat. De paardentrailer is van het merk Westeria, wit van kleur met aan beide zijden voorzien van een blauwe opdruk van een paardenhoofd. Tevens is de trailer voorzien van het kenteken WB-GG-51.

Bent u getuige geweest van deze diefstal of weet u waar de paardentrailer is, neemt u dan contact op met de politie Twente, team Almelo via 0900-8844. (2011076181)

Huisverbod
Almelo
Een 25-jarige Almeloër is maandag 8 augustus aangehouden voor huiselijk geweld. Hij heeft een huisverbod gekregen. De hulpverlening is opgestart. (2011075533)

Huisverbod

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.

De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Balletjespistool in beslaggenomen Enschede
Politie Twente heeft dinsdag 9 augustus omstreeks 19.30 uur een balletjespistool van een 21-jarige Enschedeër in beslag genomen. De 21-jarige had het balletjespistool meegenomen vanuit Polen en probeerde het uit in de tuin aan de Poortbultenhoek. Tegen de 21-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Wapens en munitie, speelgoedwapens en nepwapens niet meenemen uit het buitenland Het is verboden vuurwapens of andere wapens en munitie over de grens te brengen. Speelgoedwapens en nepwapens die net echt lijken zijn ook verboden. Deze producten vallen ook onder de Wet wapens en munitie. Meer informatie is te vinden op www.douane.nl (201176151)




Politie Twente