Politie Midden- en West Brabant

Politie vindt enkele tientallen gestolen fietsen in Bergse wijk Gageldonk

Bergen op Zoom, 12-08-2011

De politie heeft donderdagmiddag 11 augustus 2011 op twee locaties enkele tientallen gestolen fietsen aangetroffen. Daarbij werd een 44-jarige vrouw uit Bergen op Zoom gearresteerd.

Agenten reageerden op een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) dat er in een schuurtje achter een woning in de wijk Gageldonk gestolen fietsen zouden staan. Dat bleek inderdaad zo te zijn. De 44-jarige bewoonster werd aangehouden op verdenking van heling, zij is op het bureau in verzekering gesteld. Haar man meldde zich vrijdagmiddag op het bureau, ook hij werd gearresteerd.

Uit onderzoek ter plekke bleek dat er bij de buren ook gestolen fietsen in een berging stonden. De bewoner daar bleek niet thuis te zijn, hij zal later als verdachte worden gehoord.

De fietsen op beide adressen zijn vermoedelijk gestolen op locaties in de binnenstad, zoals nabij het NS-station en de Grote Markt. Van niet alle fietsen is een aangifte beschikbaar, zodat de politie de eigenaren ervan verzoekt dat alsnog te doen. De politie constateerde de afgelopen maanden een stijging van fietsendiefstal in de stad en ging daarom tot actie over. Ze vraagt burgers ook alert te blijven en melding te maken van verdachte situaties als bijvoorbeeld personen die fietsen in een auto laden. In geval van heterdaad, is 112 het nummer waarop gebeld kan worden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 12-08-2011 13:47 | © Regio Midden en West Brabant |