Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 12 augustus

Noord-Holland Noord, 12-08-2011 o 14.00 uur

Brandstichting

Castricum, donderdag 11 augustus

Op donderdagmiddag bleek er brand te zijn in een schoolgebouw aan de Vondelstraat in Castricum. Omstreeks 17.05 uur meldden omwonenden dat er brand was op het dak van de school. De brand bleek te zijn aangestoken met behulp van oude stoelkussens die afkomstig waren van een op het schoolplein geplaatste blokhut.

De brandweer was korte tijd later ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Doordat de dakbedekking op plaatsen verbrand was, liep de school waterschade op.

Bij de brand zijn (in ieder geval) drie jongens gezien, die mogelijk het vuur hebben aangestoken.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de brandstichting om contact op te nemen. De politie in Castricum is bereikbaar op nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Woninginbraak

Zwaag, donderdag 11 augustus

Op donderdagmiddag omstreeks 17.15 uur zag een bewoonster van de Brandnetel in Zwaag dat een man bezig was de voordeur te forceren bij de overburen. De man had een metalen voorwerp in zijn hand en probeerde via de brievenbus het voordeurslot te openen. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, bleek de man al gevlogen te zijn. Hij werd in de buurt niet meer aangetroffen. De inbraak was mislukt.

De inbreker droeg een zwarte jas, een donkere broek en had een kalend hoofd.

Schagen, donderdag 11 augustus

Op donderdag werd tussen 16.00 en 23.30 uur ingebroken in een woning aan de Sperwerhof in Schagen. De daders kwamen de woning binnen via een slaapkamerraam. In de woning werden lades en kasten opengetrokken en doorzocht. In ieder geval werd een laptop gestolen.

Grootebroek, donderdag 11 augustus

Op donderdagmiddag werd tussen 14.50 en 16.00 uur ingebroken in een woning aan de Overstort in Grootebroek. De daders waren de woning binnengekomen door een ruit uit de voordeur te slaan. Het is nog onduidelijk of er iets is gestolen.

Winkeldiefstal met geweld

Den Helder, donderdag 11 augustus

Op donderdagmiddag hield de politie een 19-jarige man uit Den Helder aan wegens winkeldiefstal en mishandeling. Omstreeks 17.50 uur kreeg de politie melding van diefstal bij drankenhandel aan de Kroonpassage in Den Helder. De verdachte had drie flessen drank uit de winkel gestolen en probeerde er hiermee vandoor te gaan. De eigenaar van de winkel ging achter de man aan en kreeg hem even verderop te pakken. De winkeldief reageerde echter zeer agressief, schold de eigenaar uit en bedreigde hem. Ook kreeg het slachtoffer meerdere klappen tegen zijn hoofd. Juist voordat de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, wist de verdachte er weer vandoor te gaan. Na een korte sprint, had de politie hem echter te pakken. . Bij het overbrengen naar het politiebureau verzette de verdachte zich hevig. Bij het fouilleren wist hij een van de politiemensen in het gezicht te stompen.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens diefstal en mishandeling.

Gewapende overval

Spanbroek, donderdag 11 augustus

Op donderdagavond werd een gewapende overval gepleegd op een kledingwinkel aan de Capellehof in Spanbroek. De dader wist er met geld vandoor te gaan.

Omstreeks 20.30 uur waren een 27-jarige assistent bedrijfsleidster en een 16-jarige medewerkster in de winkel aanwezig toen er plotseling een man binnen kwam. De man trok een (mogelijk) vuurwapen en richtte dit op de assistent bedrijfsleidster. Zij moest het geld uit de kassa afgeven. Toen de overvaller het geld had, ging hij er rennend vandoor.

Bij de overval werd een klein geldbedrag buitgemaakt. Er raakte niemand gewond.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de omgeving in. Ook werd een getuigenoproep geplaatst op Twitter. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen.

Bedreiging

Heerhugowaard, donderdag 11 augustus

Op donderdagavond omstreeks 22.30 uur reed een 49-jarige ondernemer van een bedrijf aan de Overtoom in Heerhugowaard in de omgeving van zijn bedrijf. Hier zag hij een personenauto met drie mannen erin verdacht rondrijden. Omdat hij het niet vertrouwde, belde de man de politie en blokkeerde de weg voor de auto met de drie mannen, zodat deze niet weg konden rijden. Een van de inzittenden van de auto kwam zijn auto uit en richtte een mogelijk vuurwapen op de ondernemer en bedreigde hem hiermee.

Toen de politie korte tijd later ter plaatse kwam, bleek een van de verdachten er vandoor te zijn gegaan. De twee anderen waren nog bij hun auto en konden aangehouden worden. Het ging om twee Polen van 36 en 38 jaar oud. Voor het opsporen van de derde verdachte, een 27-jarige Pool, werd een politiehond ingezet. Hij trof de verdachte in de directe omgeving aan. De man had zich verstopt in de bosjes. Alle verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 36-jarige man bleek bij fouillering een verboden valmes bij zich te hebben. Het mogelijke vuurwapen werd niet terug gevonden.

De auto van de Polen werd in beslag genomen. Het kenteken op de auto bleek vals te zijn. De politie onderzoekt of de auto of de kentekenplaat mogelijk van diefstal afkomstig is.

Bedrijfsongeval

Hoorn, donderdag 11 augustus
Op donderdagavond omstreeks 19.25 uur raakte een 59-jarige man uit Zwaag gewond bij een bedrijfsongeval op de Protonweg in Hoorn. De man was als elektromonteur aan het werk op een ladder. Toen de ladder plotseling weggleed, kwam de man ten val. Hoewel hij goed aanspreekbaar was, had de man verwondingen over zijn gezicht en lichaam. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Twee fietsers gewond

Schagen, donderdag 11 augustus

Op donderdagavond omstreeks 18.45 uur raakten twee 18-jarige jongens uit Eindhoven gewond bij een aanrijding op de Beethovenlaan in Schagen. Beide jongens reden op de fiets en staken de Beethovenlaan over. Hier werden zij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Oudesluis. De auto reed op een voorrangsweg en kwam van rechts.

Beide jongens werden voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Een van hen mocht na onderzoek weer weg. De andere moest met kaakproblemen worden geopereerd.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, donderdag 11 augustus

Op donderdagmiddag omstreeks 15.40 uur controleerde de politie op de Westerweg in Heerhugowaard een 55-jarige vrouw uit Bussum in een personenauto. De controle vond plaats nadat uit controle van het kenteken (ANPR-auto) was gebleken dat de vrouw reed met een ingevorderd rijbewijs. Het rijbewijs was ingevorderd met eerdere gevallen van rijden onder invloed.

Ook dit keer bleek de vrouw alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 755 ug/l. Dat is drieënhalf maal het voor haar geldende maximum van 220 ug/l.

Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Haar auto werd in beslag genomen.

Beledigingen

Alkmaar, donderdag 11 augustus

Op donderdagmiddag hield de politie een 42-jarige Alkmaarder aan wegens belediging en het lastig vallen van mensen.

Omstreeks 14.10 uur kreeg de politie een melding dat een man bij een supermarkt aan de Noorderkade personeel zou uitschelden. Ook had hij een raam onder gespuugd en een klant lastig gevallen. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

Toen de politie hem aansprak, begon hij ook de politiemensen uit te schelden, te beledigen en te bespugen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zakkenroller aangehouden

Alkmaar, donderdag 11 augustus

Op donderdag hield de politie een 49-jarige Alkmaarder aan wegens diefstal. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Op woensdagmiddag kreeg de politie melding dat de portemonnee van een vrouw uit haar tas was gestolen in een winkel aan de Wendelaarstraat in Alkmaar. Van de diefstal waren opnames gemaakt met een beveiligingscamera. Vanaf de beelden werd de verdachte door de politie herkend.

De verdachte meldde zich op verzoek van de politie aan het bureau. De gestolen portemonnee is nog niet teruggevonden.

Fietsendieven aangehouden

Anna Paulowna, donderdag 11 augustus

Op donderdagavond hield de politie een 18-jarige jongen uit Oudesluis en een 19-jarige inwoner van Anna Paulowna aan bij een inbraak in een schuurtje bij een woning aan de Burgemeester Warnerslaan in Anna Paulowna.

Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie melding dat beide verdachten in een niet afgesloten schuurtje aan het rommelen waren en daarvandaan een herenfiets meenamen. De politie trof de twee verdachten ter plaatse nog aan. Zij werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd teruggeplaatst in het schuurtje.

Mishandeling

Oosterblokker, vrijdag 12 augustus

Op vrijdagmorgen deed een 26-jarige Pool melding van mishandeling en vernieling.

De man was omstreeks 04.30 uur op de Gildenweg in Oosterblokker. En zou hier door vier landgenoten zijn lastig gevallen die hem wilden beroven. Om hun eisen kracht bij te zetten werd het slachtoffer met een knuppel geslagen. Ook werden de ramen van zijn auto ingeslagen.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Onverzekerde auto

Julianadorp, vrijdag 12 augustus

Op vrijdagmorgen omstreeks 0.4.15 uur controleerde de politie de bestuurder van een personenauto op de Langevliet in Julianadorp. De personenauto van de 23-jarige Nieuwedieper bleek niet verzekerd te zijn. Bovendien had de man nog een belastingschuld open staan. De man kreeg een bekeuring wegens het rijden zonder verzekering. Zijn auto werd ingenomen op verzoek van de douane. Hij krijgt de auto terug als de belastingsschuld is voldaan.

Auto te water

Schagen, vrijdag 12 augustus

Op vrijdagmorgen omstreeks 08.00 uur ontdekten voorbijgangers een auto in de sloot naast de Nes in Schagen. Bij of in de auto waren geen personen aanwezig. Voor alle zekerheid onderzocht de brandweer de sloot rondom de auto. Hierbij werd ook niemand aangetroffen.

Controle van het kenteken wees uit dat de auto eigendom was van een 18-jarige jongen uit Schagen. De eigenaar was bovendien niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs, omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard in juni 2011. De man werd in zijn woning aangetroffen. Hij bekende in de auto te hebben gereden en hiermee van de weg in de sloot te zijn geraakt. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man in verband met rijden tijdens een ontzegging.