Ingezonden persbericht



Eerste inschrijver voor Swaddekuier

De eerste deelnemer heeft zich ingeschreven voor de Swaddekuier. Het is de vervent wandelaar Johannes Hooghiem uit Burum. Hij neemt samen met een groep vrienden voor de derde keer deel aan het tweedaagse evenement, dat dit jaar op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus 2011 wordt gehouden. Secretaris Nynke Kloosterman-Hoekstra van de Stichting Swaddekuier heeft Hooghiem deze week het deelnemersboekje overhandigd.

De Stichting Swaddekuier organiseert deze zomer voor de vierde keer een wandeltocht door de omgeving van Buitenpost. Er kan zowel een of twee dagen worden gewandeld. De inschrijving voor het wandelevenement is deze week gestart en Hooghiem was er als de kippen bij. De wandelaar loopt sinds een jaar of vier georganiseerde tochten. Daarvoor stippelde hij zijn eigen tochten uit. De Swaddekuier vind hij een prachtig evenement. "Het is een wandeltocht in mijn omgeving en dat spreekt me aan. Ik kom op plekken waar ik anders de tijd niet voor heb. Tijdens de Swaddekuier maak ik altijd foto's van mooie dingen die me opvallen en plaats die vervolgens op mijn website johanneshooghiem.nl. Hooghiem waardeert de verkeersregelaars en de goede verzorging en entertainment onderweg. Voor een wandelaar is een tocht als de Swaddekuier echt genieten, vindt de Burumer.

De Swaddekuier, met afstanden over 10, 20 en 40 kilometer, trok vorig jaar over twee dagen maar liefst 900 wandelaars. Iedereen die eens lekker wil wandelen langs of door de Fryske Wâlden kan er aan meedoen. Alle routes zijn met pijlen aangegeven en aan de start wordt er ook nog een routebeschrijving verstrekt. Er wordt gewandeld over grotendeels verharde wegen, maar ook over onverharde paden door verschillende natuurgebieden. Honden zijn niet toegestaan. Onderweg krijgt iedereen een versnapering, zoals een broodje, drankje en soep. De deelnemers treffen wagenrusten en entertainment aan met tussenpozen van ongeveer 5, 7 of 9 kilometer. De start en finish is bij de Sportaccommodatie aan de Parklaan in Buitenpost. Inschrijven kan op www.swaddekuier.nl.

Fotobijschrift:
Johannes Hooghiem uit Burum krijgt het eerste deelnemersboekje van de Swaddekuier uitgereikt door Nynke Kloosterman-Hoekstra. Foto: Sake Beerstra.


---



Ingezonden persbericht