Dancefestival Extrema Outdoor ook naar België

23/02/2011 11:18

Extrema

EINDHOVEN -Op 13 augustus zal ook België een editie van het dancefestival Extrema Outdoor beleven. Na een uitverkochte eerste editie van Extrema Outdoor Noorwegen en de bekende Extrema Outdoor in Nederland, spreidt de Nederlandse dance-promotor Extrema zijn vleugels uit naar andere landen.

Extrema Outdoor

Extrema pionierde als een van de eerste in de housemuziek-scene van Nederland. Al snel groeide Extrema Outdoor uit tot een van de belangrijkste dancefestivals van Nederland met 's werelds grootste dance-artiesten zoals Sven Väth, Sasha, John Digweed, A-trak, Richie Hawtin, Swedish House Mafia, Crookers en Jeff Mills en vele anderen.

In 2010 spreidde Extrema internationaal zijn vleugels en vond het eerste Extrema Outdoor Norway plaats. Deze editie was uitverkocht. Naast Noorwegen en nu ook België verkent Extrema de mogelijkheid voor verdere internationale uitbreiding in 2012. In Europa, maar ook daarbuiten.

Extrema Outdoor België vindt plaats op het recreatiestrand van Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren, vlakbij Hasselt. Extrema's festivals staan bekend om haar prachtige, waterrijke locaties, decor, performances en brede muziekprogrammering. De komende edities zal daarnaast uitgebreid aandacht besteed worden aan theater, kunstinstallaties en live muziek.

Creatieven van over de hele wereld worden aangetrokken om te participeren op Extrema's evenementen. Iedereen is welkom om de wereldwijde Extrema-familie te versterken. Met een goed idee en de zin om mee te werken, kan men zich online aanmelden voor deelname aan de festivals. Honderden vrijwilligers helpen jaarlijks mee om van de festivals een succes te maken.

Thema

Extrema werkt met wisselende jaarthema's. Het thema voor 2011 is "Sharing Secrets". Geheimen hebben iets spannends, avontuurlijks. Geheimen die gedeeld worden, verstevigen het groepsgevoel. Het past binnen de tijdsgeest om geheimen te delen.

Men heeft geen persoonlijk dagboek meer, maar een publiek weblog. Op social media delen we meer dan alles wat we doen en zijn. Op de festivals komt het thema terug in onder andere theater, artwork, kunstinstallaties en andere optredens.

De kaartverkoop van Extrema Outdoor België start al op woensdag 22 februari. De tickets zijn tijdelijk beschikbaar middels een speciale actie: twee kaarten voor de prijs van één. Twee festivaltickets kosten nu samen tijdelijk EUR 45,- en zijn enkel online verkrijgbaar via Timoco op www.Extrema.be.

De Extrema-evenementen van 2011:

Extrema Queen's Day

29 & 30 april

Stationsplein,

Eindhoven

Nederland

Extrema Outdoor NO

25 juni

Kalvoya

Sandvika,

Noorwegen

www.extrema.no

Extrema Outdoor NL

16 juli

Aquabest,

Best (bij Eindhoven),

Nederland

www.extrema-outdoor.com

Solar Weekend

5, 6 & 7 augustus

Maasplassen,

Roermond

Nederland

www.solarweekend.com

Extrema Outdoor BE

13 augustus

Kelchterhoef

Houthalen-Helchteren

België

www.extrema.be

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.extrema-outdoor.com