Ingezonden persbericht


Persbericht

Raymond van het Groenewoud op tweede Zwoele Zomeravond in Kröller-Müller

Op de eerste Zwoele Zomeravond heeft het publiek ondanks de regen erg genoten. Op de tweede Zwoele Zomeravond op zaterdag 30 juli (15.00 - 20.30 uur) worden de feestelijkheden in het kader van de jarige beeldentuin voortgezet. Cartoonist en schrijver Gummbah presenteert een selectie uit zijn 'Net niet verschenen boeken', terwijl Skrijf (van kunstenaar Gijs van Bon) buiten de wandelpaden voorziet van historische citaten in fijn zand. In het bos creëert de Utrechtse groep De Dansers een eigen podium, waar dans en live muziek in elkaar over vloeien en speelt Jeroen Kant zijn Nederlandse liedjes geheel akoestisch, en begeleid door de geluiden van de tuin. De muziek in het amfitheater komt van de talentvolle Belgische band Isbells, die vorig jaar veel indruk maakten met hun debuut cd en de prachtige, meerstemmige zang.

De beeldentuin heeft ook nog een nieuwe bewoner: een vriendelijke en zorgzame dwerg (gespeeld door Jean-Marie Bevort). Een verrassende en grappige voorstelling voor het hele gezin! De dames van BLISS zijn letterlijk het middelpunt van de picknick. Zoek gerust een plekje op hun wonderlijke picknickjurk en geniet van een glaasje prosecco. DJ Daan van Radio Barkas is ook terug met een nieuwe act: Vespaqua - de mobiele baderie.

Zwoele Zomergast Willum Geerts is er ook deze avond weer met een interactieve performance en artists in residence TAMTAM Objektentheater spelen twee extra voorstellingen van Objectomania, met fantasievolle hoofdrollen voor oude, afgedankte voorwerpen en bijzondere bijrollen voor de collectie. Het feest wordt afgesloten door niemand minder dan Raymond van het Groenewoud, die speciaal voor de jarige tuin een zwoele zomerse mix brengt van oude klassiekers en nieuwe luisterliedjes.

Tijdens de avond is er een uitgebreid aanbod van maaltijden en drankjes, maar zelf een picknick meenemen mag natuurlijk ook. De tentoonstellingen in de museumzalen, waaronder Hortus/Corpus - Jan Fabre, blijven tot 20.00 uur geopend.

De Zwoele Zomeravonden zijn gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: ¤ 16 voor volwassenen, ¤ 8,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis). Na 18.00 uur krijgt u 50% korting. Mocht het weer niet zo zwoel worden als we hopen, dan verhuizen zoveel mogelijk optredens en activiteiten naar binnen. U komt dus nooit voor niets!

Op Zaterdag 13 augustus (12.00 - 16.00 uur) staat er tot slot nog een Zwoele Kindermiddag op het programma, voor het hele gezin!

Meer informatie vindt u op www.kmm.nl. Hier kunt u ook het programmaboekje downloaden, anderen uitnodigen, het Zwoele Zomergastenboek lezen en zelf ook een reactie achterlaten. Het programma van deze Zwoele Zomeravond komt tot stand in samenwerking met Gemeente Ede, restaurant Monsieur Jacques, restaurant De Koperen Kop en Guido Pollemans (gastprogrammeur).