Politie Drenthe

Zondag 14 augustus 2011

Provincie Drenthe, 14-08-2011

Rijden onder invloed

MEPPEL Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige vrouw uit Meppel aangehouden aan de Woldstraat wegens het snorfietsen onder invloed. Op het bureau blies de vrouw 710 ugl. Bij controle bleek de vrouw niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

NIEUW BUINEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag is een 49-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 445 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige man uit Meppel aangehouden. De man wordt verdacht van het rijden onder invloed. Rond 4.00 uur had een eenzijdig ongeval op de Middenveldweg plaatsgevonden. Een bestuurder was met zijn auto tegen een verkeerslicht gereden en had de plaats van het ongeval verlaten. Kort daarna wisten agenten de 29-jarige man aan te houden op verdenking van betrokkenheid bij het ongeval. Op het bureau blies de man 570 ugl. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

BEILEN In de nacht van zondag op maandag rond 4.30 uur is een auto over de kop geraakt op de A28. De bestuurder was aanspraakbaar en is ter plekke door het ambulancepersoneel onderzicht. Omdat er het vermoeden was dat de bestuurder alcohol had genuttigd is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 685 ugl. Het rijbewijs van de 28-jarige man uit Haren is ingevorderd. Het voertuig is afgesleept.

BEILEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarig meisje uit Beilen aangehouden. Zij reed op een scooter op de Terhorst toen zij werd staande gehouden voor een controle. De bestuurster bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Aangekondigde verkeerscontroles

DRENTHE De politie houdt de komende week verkeerscontroles op dinsdag 16 augustus op de N376 en op donderdag 18 augustus op diverse plaatsen in Zuid-Oost Drenthe.

Man aangehouden wegens mishandeling

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 23-jarige man uit Marum aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou een aanvaring hebben gehad met een manager van een hotel aan de Stadsbroek in Assen. Als gevolg van het conflict zou de manager zijn geslagen waarop deze de politie belde. De verdachte is aangehouden bij een bushalte aan de Stadsbroek en maakte een verwarde indruk. De man is ingesloten voor verhoor.

Aanhoudingen wegens winkeldiefstal

ASSEN Een 41-jarige man uit Assen is zaterdagmiddag aangehouden bij een supermarkt aan de Trida in Assen. De man zou scheermesjes hebben gestolen. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een winkelverbod.

EMMEN Een 26-jarige man uit Ter Apel is zaterdagmiddag aangehouden bij een supermarkt aan de Baander in Emmen. De man zou onder meer tandpasta en tandenborstels hebben meegenomen zonder te betalen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens schennispleging

GEESBRUG De politie heeft zaterdagavond een 70-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens openbare schennis der eerbaarheid. Kort daarvoor was een melding binnengekomen dat een naakte man was gezien in een weiland aan de Witte Menweg. De man werd door agenten aangetroffen op Twaalf Ellenweg in Geesbrug en is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.