Politie Zaanstreek-waterland

Vader en zoon aangehouden voor mishandeling

Landsmeer, 12-08-2011 o De politie heeft een 61- jarige vader en zijn 25- jarige zoon uit Landsmeer aangehouden in verband met mishandeling van een 66-jarige man.

Omstreeks negen uur s avonds kwam de melding binnen dat er twee onder invloed van alcohol verkerende mannen de deur van een woning ingetrapt zouden hebben. Ter plaatse bleek de voordeur vernield te zijn en de mannelijke bewoner mishandeld. Zijn gelaat en t-shirt waren bebloed en ook op de vloer lag bloed. De bewoners verklaarden een conflict gehad te hebben met een vader en zijn zoon. Zij zijn bekenden van het slachtoffer. Het conflict zou zijn ontstaan over de ligplaats voor een boot.

Vervolgens is er een onderzoek ingesteld naar beide verdachten en is de politie naar de woning van de verdachten gereden. Aangezien de verdachten daar niet werden aangetroffen is er telefonisch contact met de verdachten opgenomen. Vader en zoon kwamen niet veel later aangereden bij de woning. Zij verkeerden beiden behoorlijk onder invloed van alcohol. Hierop is de vader aangehouden ter zake openlijke geweldpleging en zijn zoon t ter zake openlijke geweldpleging en rijden onder invloed. Beide heren zijn in verzekering gesteld.