Ingezonden persbericht


Persbericht Beerze Bulten, 4 augustus 2011

Unieke benefietvoorstelling Alfred J. Kwak Beerze Bulten

Ook dit jaar pakt vrijetijdspark Beerze Bulten weer uit met een spectaculaire zomervoorstelling voor het goede doel. Op maandag 15 augustus speelt het 60-koppig Groot Wierdens Jeugd Orkest in samenwerking met Harlekijn Holland tweemaal de voorstelling "Alfred Jodocus Kwak: Eend grote Terts" in het buitentheater van Beerze Bulten.

Wie kent het kleine eendje niet? Alfred J. Kwak, bedacht door zanger en theatermaker Herman van Veen, is een wereldwijd begrip. Een wezentje dat staat voor het goede, dat niet bang is om zijn snavel open te doen over grote mensendingen als honger, oorlog en ziekte. In de voorstelling komen Alfred en zijn vader Henk de Mol in de problemen als het water in Zonderwaterland op raakt. Grootmoedig willen ze de bewoners van Zonderwaterland helpen, maar daar steekt een boosaardige koning een stokje voor...

Het thema van de theatervoorstelling sluit volgens eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn van Beerze Bulten goed aan bij het goede doel van Beerze Bulten dit jaar, de Stichting Hope and Dreams uit Hardenberg. "Deze stichting, van oud-medewerkster van Beerze Bulten Gini Pullen, beheert een kindertehuis in Oeganda. Hier is Gini zelf ook werkzaam. Via onze medewerker Mark Haayema kwamen we in contact met Harlekijn Holland en dit leek ons direct geschikt voor ons theater en het doel van dit jaar. Het is de eerste keer dat deze voorstelling in een buitentheater gespeeld wordt. Overigens vertolkt oud-Ommenaar Mark Haayema zelf één van de hoofdrollen in de voorstelling."

De voorstelling wordt gespeeld in het buitentheater van het Giga Konijnenhol van de Beerze Bulten om 16.00 uur en om 19.30 uur. De drie acteurs Max Douw, Mark Haayema en Milan Sekeris worden begeleid door een 60-koppig blazersorkest o.l.v. Wierdenaar Egbert van Groningen.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van de Beerze Bulten en Intertoys Ommen of te bestellen via communicatie@beerzebulten.nl voor slechts ¤3,- per stuk.

----------