Universiteit Utrecht

Persaankondiging van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht

8 augustus 2011

Begin Utrechtse Introductie Tijd met stadsrondleiding via QR-codes

Nieuwe studenten maken mobiel kennis met Utrecht tijdens de UIT

Eén van Nederlands grootste studentenevenementen, de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), gaat maandag 15 augustus van start. Na de gezamenlijke opening starten 3500 'nieuwe' Utrechtse studenten met een stadsrondleiding door middel van QR-codes, die op diverse plekken in de stad hangen en via de mobiele telefoon aanwijzigingen opleveren. Zo speelt de organisatie in op de nieuwe generatie. De UIT staat in het teken van kennismaken met medestudenten, de onderwijsinstellingen, cultuur, sport- en gezelligheidsverenigingen maar ook zeker kennismaken met de stad Utrecht.

De UIT 2011 - georganiseerd door een commmissie van zes studenten en honderden vrijwilligers in de week zelf - heeft als thema 'je thuisvoelen', en ddaarbij is de weg weten cruciaal. Naast de interactieve stadsrondleiding maakt de UIT gebruik van sociale media als Facebook, Twitter en is er een mobiele website. Deze is te bereiken via www.utrechtseintroductietijd.nl.

Programma

Om de studenten zo snel mogelijk thuis te laten voelen in hun studentenstad is er van 15 tot 18 augustus een divers programma,

met zowel sportieve, informatieve en culturele onderdelen. Hieronder enkele highlights:

Maandag - University College UUtrecht & Binnenstad
* Opening op het terrein van het Utrechtse University College, met de burgemeester,
* de rector magnificus van de Universiteit Utrecht, en de voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Utrecht
* QR-route in binnenstad van Utrecht, waaronder een 3x3m grote QR-code op Winkel van Sinkel
* Verenigingsparade op de Maliebaan

Dinsdag - Binnenstad p;

* Ruim 60 workshops bij diverse organisaties
* Utrechts Talent: Cultureel talent treedt op in plaatselijke kroegen

Woensdag - De Uithof
* Informatie- & Sportmarkt inclusief sneeuwballengevecht in Botanische Tuinen

Donderdag - Griftpark
>

* Chilldag & barbecue in het Griftpark met om 12.30 uur een buitenbioscoop

Het goede doel: SOS Kinderdorpen

De UIT besteedt ieder jaar aandacht aan een goed doel. Dit jaar is dat SOS Kinderdorpen (www.soskinderdorpen.nl). SOS Kinderdorpen streeft naar een liefdevol thuis voor ieder kind. De organisatie van de UIT hoopt tijdens de UIT ¤7000,- binnen te halen.

De UIT wordt georganiseerd door de Introductie Commissie Utrecht (ICU) in opdracht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht en in samenwerking met diverse studentenverenigingen en onderwijsinstellingen in Utrecht. De UIT is nadrukkelijk geen ontgroening maar een stadsintroductie. Ook dit jaar hanteert de ICU een alcoholbeleid dat in samenspraak met Centrum Maliebaan, centrum voor verslavingszorg, is ontwikkeld.