Politie Gelderland-Midden

Veenendaler aangehouden voor drie zaken

Publicatiedatum: 15-8-2011 10:26:15

WAGENINGEN- Een 32-jarige man uit Veenendaal is zondagavond 14 augustus door de politie in Wageningen aangehouden voor drie zaken. De man bleek te rijden onder invloed en vond het daarbij nodig agenten te beledigen, bovendien werd hij ook nog gezocht voor de mishandeling van een verkeersregelaar begin juni van dit jaar.

Agenten zagen de Veenendaler zondagavond rond half acht slingerend rijden over de Stadsbrink. Bij controle bleek de man gedronken te hebben, waarop hij mee moest naar het politiebureau. Bij een ademtest werd vastgesteld dat de Veenendaler ruim drie keer teveel op had. Daarmee verspeelde de man ook zijn rijbewijs. De man kreeg ook een proces-verbaal omdat hij de agenten uitschold.

Keel dichtgeknepen
Nader onderzoek leerde dat de Veenendaler ook nog gezocht werd voor de mishandeling van een verkeersregelaar op de Veerweg tijdens de wielerronde `De Wageningse Wielermuur' op zaterdag 4 juni. Na onenigheid zou de Wageninger een 29-jarige verkeersregelaar de keel hebben dichtgeknepen. Het voorval werd door een getuige gefilmd. Bij onderzoek van de camerabeelden werd de Veenendaler, een bekende van de politie, herkend.
(2011068918 / 2011093441-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

22-jarige man uit Wijk bij Duurstede, kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde omstreeks half acht. De 37-jarige Edese wilde vanaf het Laarwoud de kruising oprijden, terwijl de Wijkenaar vanaf de N224 de kruising opreed. Beiden verklaarden bij groen licht de kruising te zijn opgereden. Door de aanrijding liep de Edese vermoedelijk nekletsel op. Ze moest door de brandweer uit de wagen worden gehaald. Har 6-jarige zoontje, dat ook in de auto zat, is eveneens voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De dienst verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.