Politie Groningen

Maandag 15 augustus 2011

Provincie Groningen, 15-08-2011

Jongens aangehouden voor inbraak

GRONINGEN / HAREN Twee jongens uit Groningen (13 en 15 jaar) zijn zondagnacht aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal. Agenten kregen een melding dat een auto op een geparkeerde auto bij de kruising van de Paterswoldseweg met de Hippocrateslaan was gebotst. De inzittenden waren er vandoor gegaan. Agenten zijn gaan kijken op het adres waarop de auto staat ingeschreven. In de woning aan de Essen in Haren troffen de agenten geen bewoners, maar de deur was wel open. Op de oprit lag etenswaar en in ieder geval de televisie was verdwenen. Surveillance in de omgeving leverde twee jeugdige verdachten op. Zij zijn aangehouden en hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie onderzoekt de verdenking.

Bromfiets in beslag genomen

GRONINGEN De bromfiets van een 26-jarige man uit Assen is zondag op het Emmaplein in beslag genomen. Een agent zag de man rijden. Hij wist dat de man in juli ook al betrapt was op het rijden met valse kentekenplaten. Ook had hij toen geen geldig rijbewijs en het vermogen van de brommer was veel te hoog. Hij kreeg hiervoor proces-verbaal. En de brommer moest opnieuw gekeurd worden. Zondagmorgen werd hij opnieuw gecontroleerd. Hij had nog steeds geen rijbewijs, er was ook nog niets met de brommer gebeurd. Een test op de rollentestbank leverde een snelheid op van 81 km/uur. De maat was vol en de brommer werd in beslag genomen. De officier van justitie beslist wat er gebeurt met de brommer.

Inbraken in autos

GRONINGEN Vijf autobezitters zijn zondagmorgen slachtoffer geworden van auto-inbraak. De autos zijn doorzocht, maar het is nog niet duidelijk of er ook wat ontbreekt. Ook aan de Peizerweg werd in vijf autos ingebroken. De forensische opsporing heeft sporenonderzoek gedaan, omdat er bloed werd gevonden. De politie berichtte eerder over de aanhouding van een 34-jarige veelpleger op de Noorderhaven. Daar bleek toen dat in ieder geval in een auto was ingebroken. Mogelijk dat deze man ook voor de andere auto-inbraken in aanmerking komt. De veelpleger zit vast en wordt verhoord.

Drie gewonden bij aanrijding

GRONINGEN Zondagochtend zijn bij een aanrijding op de kruising van de Friesestraatweg met de Pleiadenlaan drie mensen gewond geraakt. Een 42-jarige man uit Lauwerzijl kwam uit de richting Aduard en reed mogelijk door rood. Een 53-jarige man, eveneens uit Lauwerzijl zat naast hem, raakte gewond. De twee vrouwen die uit de richting van de Pleiadenlaan kwamen raakten beiden gewond. De 23-jarige bestuurster en de 18-jarige vrouw die naast haar zat werden beiden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook de 53-jarige man werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De aard van het letsel van de gewonden is niet bekend.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

WINSCHOTEN Een 33-jarige inwoner van Groningen is zondagavond aangehouden nadat hij zijn ex-vrouw zou hebben bedreigd. De politie reageerde op een melding dat er een ruzie was tussen een man en een vrouw bij een cafetaria in de Zeeheldenstraat in Winschoten. Bij aankomst bleek dat de verdachte er in zijn auto vandoor was gegaan. Nadat het kenteken van deze auto was doorgegeven, troffen andere agenten de auto in de Bossstraat aan en kon de Stadjer worden aangehouden. De verdachte zou zijn ex-vrouw hebben bedreigd en tijdens een strubbeling tussen beiden zou zij letsel aan haar hand hebben opgelopen. De man is ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Man na huiselijk geweld aangehouden

GEMEENTE GROOTEGAST Een 29-jarige inwoner van Leek is op zondagavond aangehouden wegens huiselijk geweld. Agenten reageerden op een melding dat een man een vrouw zou slaan. Achter haar woning in de gemeente Grootegast troffen de agenten beide personen aan. Zij hadden ruzie gehad, waarbij de man zijn ex heeft geslagen. Volgens het protocol huiselijk geweld is de Leekster aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor kon de verdachte het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilisten aangehouden

STADSKANAAL Agenten hebben op zondagvond een 48-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Gedempte Vleddermond in Stadskanaal werd hij gecontroleerd en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had.

USQUERT Ook op de Middendijk in Usquert is op zondagavond een 24-jarige man uit Uithuizen aangehouden voor het rijden onder invloed nadat hij met zijn auto daar over de weg reed. Ook bij deze bestuurder wees de blaastest uit dat hij onder invloed was. Bij deze man bleek op het politiebureau dat hij ruim 1,55 promille alcohol in zijn bloed had.

Van beide bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde op zondag 14 augustus op diverse plaatsen het verkeer.

Groningen, Verlengde Hereweg:aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 690, aantal overtredingen: 166, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N370:aantal geregistreerde voertuigen: 779, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.