Rijksvoorlichtingsdienst

App voor Luchtmachtdagen 2011

Op 16 en 17 september vinden op vliegbasis Leeuwarden de Luchtmachtdagen plaats. Om de bezoekers alvast digitaal voor te bereiden op hun bezoek aan Leeuwarden, is een Luchtmachtdagen App ontwikkeld. Deze App biedt iPhone gebruikers, naast nuttige informatie over de Luchtmachtdagen, ook een speciale game waarvan de laatste fase op de Luchtmachtdagen zelf moet worden gespeeld.

De App biedt smartphone-gebruikers informatie over de Luchtmachtdagen zoals details over het programma, deelnemers, parkeren, bereikbaarheid en de static Show. In de game voor de iPhone kunnen bezoekers testen of zij geschikt zijn als vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Wanneer de spelers de game tijdens de Luchtmachtdagen afronden, maken ze kans op een vlucht in een simulator.

De Luchtmachtdagen-App is vanaf maandag 15 augustus 10.00 uur te downloaden in de App Store van Apple.

Andere smartphone-gebruikers kunnen de informatie benaderen via http://luchtmacht.nl/luchtmachtdagen

De toekomst hangt in de lucht

Het centrale thema van de open dagen van Defensie in 2011 is: 'Future Operations, de krijgsmacht van de toekomst'. De Koninklijke Luchtmacht draagt dit thema uit met de slogan: 'De toekomst hangt in de lucht'. De toekomstgerichtheid van de Luchtmacht op gebied van personeel, materieel, missies en maatschappij vormt dan ook de rode draad op beide dagen. Maar ook huidige missies komen aan bod. De nieuwe APP en de inzet van social media voor de Luchtmachtdagen sluiten dus prima aan op dit toekomstgerichte thema.

Voorafgaande en tijdens de Luchtmachtdagen kunnen bezoekers op de hoogte blijven via twitter @luchtmachtdagen, facebook en hyves. En wie niet in de gelegenheid is om de Luchtmachtdagen te bezoeken, kan de show volgen via de live stream op internet.

Homepage

www.luchtmacht.nl/luchtmachtdagen

Twitter

@Luchtmachtdagen

Facebook

www.facebook.com/werkenbijdeluchtmacht

YouTube

www.youtube.com/Defensie

Hyves

luchtmachtbase-x.hyves.nl

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed