Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na negeren stopteken

Nijmegen, 15-08-2011 o Maandagmorgen hield de politie op Plein 44 in Nijmegen een 49-jarige inwoner van Rosmalen aan. De bestuurder van een auto met aanhanger zou meerdere keren een stopteken van een verkeersregelaar hebben genegeerd, die daar bij een groot bouwterrein aan het werk was.

De 49-jarige man zou omstreeks 10.40 uur ter hoogte van de Augustijnenstraat na een herhaaldelijk gegeven stopteken (langzaam) zijn doorgereden en daarbij de verkeersregelaar tegen zijn knie hebben geraakt. De 20-jarige, inwoner van de gemeente Overbetuwe, deed vervolgens aangifte van mishandeling. De man heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

De 20-jarige had dezelfde bestuurder eerder die ochtend al een stopteken gegeven en gewaarschuwd dat hij rustig moest rijden. Dit in verband met gevaarzetting voor onder meer voetgangers op een nabij gelegen zebrapad en heen en weer rijdend bouwverkeer.

Een tweede verkeersregelaar belde, die getuige was van het voorval, belde de politie. Agenten gingen meteen ter plaatse en spraken met meerdere getuigen. De 49-jarige verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek loopt nog. (08)

Laatst gewijzigd 15-08-2011 14:34 | © Regio Gelderland-Zuid |