Politie Brabant Zuid-Oost

Identiteit dode vrouw Helmond vastgesteld

Helmond-Centrum, 15-08-2011 o De identiteit van de vrouw die vrijdagavond door de politie dood werd aangetroffen in een woning aan de Wolfstraat (zie 1e persbericht van zaterdag 14 augustus) is maandagmiddag officieel vastgesteld. Het gaat om een 26-jarige vrouw uit Polen. De politie startte in de nacht van vrijdag op zaterdag een Team Grootschalig Opsporing (TGO) op omdat zij door geweld om het leven was gebracht. Een familielid, overgekomen uit Polen, en een vriend van het slachtoffer bevestigde de vermoedens die de politie al had betreffende haar identiteit.

Een 28-jarige Pool die kort na de vondst van de dode vrouw werd aangehouden had een relatie met de vrouw. Zij woonden samen in het appartement. De verdachte heeft inmiddels een verklaring afgelegd.

Het forensisch onderzoek in de woning, denk aan bijvoorbeeld bloed- en DNA-sporen, werd zondagavond afgerond; hierna werd in de woning een algemene doorzoeking uitgevoerd. De bevindingen van de zoekingen zullen de komende tijd nader worden onderzocht. Zondagmiddag heeft er sectie plaatsgevonden op het stoffelijk overschot van de vrouw en hieruit blijkt dat zij door geweld om het leven is gebracht.

De verdachte is maandag aan de Rechter-Commissaris voorgeleid. Het TGO-onderzoek wordt voortgezet.