Politie Twente

Met alcohol op en zonder rijbewijs op pad Goor
Een 51-jarige bromfietser uit Hengelo is zondag 14 augustus gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De man reed omstreeks 11.40 uur vanaf de Haaksbergerweg de Rondweg N346 op. Hij zag daarbij een 34-jarige automobilist uit Haarlem over het hoofd, die vanuit Hengevelde kwam. Een aanrijding was het gevolg en de 51-jarige bromfietser kwam ten val. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Omdat een sterk vermoeden bestond dat de 51-jarige alcohol had genuttigd is een bloedproef afgenomen. De man bleek ook zonder geldig rijbewijs op de bromfiets gereden te hebben. Processen-verbaal worden opgemaakt, voor gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. (2011077632)

Man aangehouden met drugs
Hengelo
Surveillerende agenten van Politie Twente hebben in de nacht zondag 14 op maandag 15 augustus een 22-jarige man uit Enschede aangehouden vanwege bezit van drugs en een openstaand vonnis van 120 dagen.

De man reed omstreeks 03.20 uur met twee inzittenden in een auto op de Beekstraat en werd ter controle staande gehouden. Hij kon geen rijbewijs of identiteitsbewijs overleggen. Omdat tevens bleek dat de man nog een vonnis had open staan van 120 dagen, werd tot aanhouding besloten. De man vluchtte echter lopend weg. De agenten zetten te voet de achtervolging in. In de Willemstraat werd door een omstander een fiets aangegeven, waarop één van de agenten de achtervolging voortzette. Hij kon de 22-jarige aanhouden. De man bleek tevens drugs in zijn bezit te hebben en is voor nader onderzoek ingesloten in het Politiearrestantencentrum. Een andere inzittende van de auto, een 21-jarige man uit Enschede, had nog een boete open staan. Na betaling aan het politiebureau kon deze man zijn weg vervolgen. (2011077758)

Gevaarlijk rijgedrag
Hengelo
Surveillerende agenten van Politie Twente hebben een 18-jarige bromfietser uit Hengelo aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag.

De bromfietser reed over de Deldenerstraat. Op de kruising met de Tuindorpstraat reed hij door rood. Het verkeer dat uit de Tuindorpstraat kwam rijden moest hierdoor afremmen en de bromfietser zelf moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Ook bij de kruising met de Marskant reed de jongeman door het rode verkeerslicht. Bij het volgende verkeerslicht reed de bromfietser wederom door rood, waarbij een gevaarlijke situatie ontstond voor overige weggebruikers. Er moest hard geremd worden om een botsing te voorkomen. De bromfietser kwam bij een uitwijkmanoeuvre op de busbaan terecht. De agenten hielden de man op de Oldenzaalsestraat staande. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (2011077705)

Twee jongens aangehouden voor vernieling Delden
Surveillerende agenten van Politie Twente hebben maandag 15 augustus twee 17-jarige jongens uit Delden aangehouden voor vernieling en baldadigheid.

De agenten zagen dat de jongens rond 03.00 uur bij het station in Delden een fiets op het dak van de overdekte fietsenstalling gooiden. De jongens liepen vervolgens naar een andere fiets. De agenten konden voorkomen dat ze ook met deze fiets iets zouden gaan doen. De jongens zijn aangehouden voor vernieling en baldadigheid. Ze hebben allebei een HALT-verwijzing gekregen. (2011077756)

Aanhouding na mishandeling
Almelo
Zondag 14 augustus is een 47-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van mishandeling van een 38-jarige plaatsgenoot. De verdachte is overgebracht naar het arrestantencentrum van Politie Twente, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld.

Een 38-jarige man uit Almelo is op zondag 14 augustus omstreeks 01.15 uur mishandeld aan de Vogelweide in Almelo. De 38-jarige man liep letsel op aan zijn hoofd en is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze mishandeling en verzoekt mogelijke getuigen om zich te melden. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met de politie Twente, team Almelo, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (2011077543)

Woningbrand, politie zoekt getuigen Rijssen
Op zaterdag 13 augustus omstreeks 03.15 uur kwam er een melding binnen dat er brand zou zijn aan de buitenkant van een woning aan de Van den Broekestraat in Rijssen.

De markiezen van de woning waren vermoedelijk in brand gestoken. Hierdoor is schade ontstaan aan de buitenkant van de woning. Overburen hebben het vuur kunnen blussen en de brandweer heeft een nacontrole gedaan.

Politie Twente stelt een onderzoek in en verzoekt mogelijke getuigen om zich te melden. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Politie Twente, team Rijssen-Holten, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (2011077298)

Aanrijding met letsel
Oldenzaal
Zondag 14 augustus omstreeks 22.10 uur vond een aanrijding plaats op de Mariastraat in Oldenzaal.

Een auto bestuurd door een 19-jarige man uit Oldenzaal reed over de Mariastraat komende vanaf de richting van de Burgemeester Wallerstraat in de richting van de Enschedesestraat. Bij de kruising Mariastraat / P.J. Geldermansstraat verleende hij geen voorrang aan een van rechtskomende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Oldenzaal, waardoor een aanrijding ontstond. De automobilist die geen voorrang verleende, schoot door met zijn auto en reed tegen een lantaarnpaal. Hij kwam in een voortuin van een woning tot stilstand. Een 18-jarige vrouw uit Langeveen die bij hem in de auto zat, raakte hierbij gewond. Zij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011077743)


-----------------------