Universiteit Twente

Twents Design in de Bijenkorf in teken van duurzaam ontwerpen

Tentoonstelling van ontwerpstudenten Universiteit Twente en Saxion

15 augustus 2011

Zonnecellen die ook nog eens decoratief zijn, een parkbank die echt `cradle to cradle' is ontworpen, elektrische voertuigen. Duurzaam ontwerpen heeft duidelijk de belangstelling van studenten Industrieel Ontwerpen (UT) en Industrieel Productontwerpen Saxion. Van 16 augustus tot en met 8 september tonen zij hun ontwerpen in de tentoonstelling Twents Design in de Bijenkorf in Enschede.

Bezoekers van de Bijenkorf krijgen zeer uiteenlopende ontwerpen te zien: van meubelstukken en consumentenproducten tot aan elektrische voertuigen. Een prijswinnende oven op zonnekracht is er te zien en ook verschillende 'cradle to cradle' ontwerpen. Daarbij neemt de ontwerper de hele levenscyclus van het project mee in zijn of haar ontwerp, inclusief de fase waarin het als afval een nieuwe bestemming krijgt. Een duurzame en toekomstgerichte manier van ontwerpen, die sterk in de belangstelling staat.

Met de tentoonstelling, die nu voor de zesde keer wordt georganiseerd in de Bijenkorf, willen de opleidingen IO en IPO de bezoekers, het bedrijfsleven en instanties kennis laten maken met innovatieve producten. Alle producten zijn ontwikkeld door veelbelovende ontwerpers en ingenieurs, in samenwerking met bedrijven of kenniscentra. Voor de studenten is het een unieke kans om hun (afstudeer-)werk aan het grote publiek te presenteren. De meeste studenten en vertegenwoordigers van de bedrijven zijn aanwezig tijdens de opening.

Voorbeelden van het werk dat getoond zal worden, zijn te vinden op: www.io.utwente.nl/twentsdesign en www.saxion.nl/twentsdesign.