Saxion
BR>

ma 15 augustus 2011

Studenten Saxion en UT exposeren in de Bijenkorf

Van dinsdag 16 augustus tot en met donderdag 8 september 2011 presenteren studenten van de opleidingen Industrieel Product Ontwerpen van Saxion en Industrieel Ontwerpen van de Universiteit Twente hun afstudeerprojecten in De Bijenkorf in Enschede.

De ontwerpers van de toekomst vinden duurzaamheid belangrijk, zo blijkt uit hun ontwerpen. De tentoonstelling omvat een verscheidenheid aan afstudeerprojecten. Het thema duurzaamheid komt naar voren in een elektrische auto en fiets, decoratieve zonnecellen, een oventje dat op zonnekracht werkt (dat de prijs won voor het beste afstudeerproject van dit jaar) en een parkbank, gemaakt volgens het
cradle-to-cradle-principe (duurzaam ontwikkelen en afbreken van producten). Daarnaast zijn er verschillende meubelstukken te zien, zoals een uitschuiftafel en consumentenproducten zoals industriële lampen en modeaccessoires gemaakt van gerecyclede materialen.

Veelbelovend
Met de tentoonstelling willen de opleidingen bezoekers en geïnteresseerde bedrijven en organisaties laten kennismaken met veelbelovende aspirant-ontwerpers en hun innovatieve producten. Die producten zijn ontwikkeld in samenwerking met bedrijven als Ganzeboom Meubelmakers, Philips en Texperium en met kenniscentra in de regio. Voor de studenten is de tentoonstelling een unieke kans om hun afstudeerwerk aan het grote publiek te presenteren.

Meer weten?
Kijk voor voorbeelden en meer informatie op www.saxion.nl/twentsdesign of www.io.utwente.nl/bijenkorf.