Telegraaf.nl gaat samenwerking aan met TomTom voor verkeersinformatie

Persbericht van Telegraaf Media Nederland

TomTom HD Traffic biedt meest accurate informatie voor Telegraafbezoekers.

Telegraaf.nl gaat gebruikmaken van de TomTom HD Traffic verkeersinformatie. De file- informatie is vanaf vandaag beschikbaar via www.telegraaf.nl of via de directe url: www.telegraaf.nl/verkeer/

TomTom HD Traffic is gebaseerd op de positiebepaling van anonieme GSM-gebruikers, gebruikers van de TomTom iPhone app of een navigatiesysteem en de publieke verkeersinformatie. Daarmee kan er exact worden gezien waar een file begint en stopt en hoe deze zich ontwikkeld. Bestuurders kunnen hun reistijd met TomTom HD Traffic nu al met gemiddeld 15% verminderen.

Jan-Kees Emmer, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, verantwoordelijk voor digitale activiteiten, meent dat TomTom een a-merk is dat goed bij een leidend nieuwsmerk als De Telegraaf past. "De keuze voor TomTom was dan ook eenvoudig. Het bedrijf beschikt nu eenmaal over de meest uitgebreide en accurate verkeersinformatie. Hierdoor kunnen we de bezoekers van Telegraaf.nl beter voorzien van veel adequatere file-informatie, waaronder de verwachte vertraging in minuten. Door de samenwerking met TomTom dekken we nu 99,9% van alle wegen inclusief binnenwegen in dorpen en steden, secundaire wegen en hoofdwegen."

Joost Jetten, vice-president Benelux en Zuid-Afrika van TomTom: "Telegraaf.nl is als de grootste nieuwssite een interessant platform om onze TomTom HD Traffic verkeersinformatie op aan te bieden. Op dit moment wordt de informatie al op andere platformen aangeboden waaronder onze eigen TomTom LIVE apparaten en de iPhone app. Met de samenwerking met Telegraaf.nl vindt onze informatie de weg naar nog veel meer weggebruikers. Deze samenwerking sluit aan bij het door ons in september 2010 gepubliceerde verkeersmanifest waarin wij de belofte maken met onze verkeersinformatie het totaal aantal files te verminderen."

In de toekomst gaan TomTom en De Telegraaf kijken waar er nog meer samenwerkingsmogelijkheden liggen.

Over De Telegraaf
De Telegraaf is één van de meest prominente en toonaangevende nieuwsmerken van Nederland met een unieke formule gebaseerd op de redactionele pijlers binnen- en buitenlands nieuws, sport, finance en entertainment. De Telegraaf brengt 24 uur per dag het laatste nieuws in print en digitale media. Dagblad De Telegraaf is de grootste en meest gelezen krant van Nederland met een gemiddeld dagelijks bereik van ruim 2,1 miljoen Nederlanders (Bron: NOM Print Monitor 2010-I/2010-II). In het weekend verschijnt bij de krant het gratis full colour magazine VROUW. Telegraaf.nl is met 293 miljoen pageviews en 3,5 miljoen unieke bezoekers per maand (bron: STIR april 2011) één van de grootste nieuws sites van Nederland. DeTelegraaf HD iPad telt inmiddels 174.000 downloads. De mobiele site is in populariteit toegenomen en heeft per maand 680.000 unieke bezoekers en 49 miljoen pageviews. De Telegraaf heeft mobiele applicaties voor iPhone, Android, BlackBerry, Java en Windows. De Telegraaf is onderdeel van Telegraaf Media Nederland.

Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en heeft in haar print portfolio o.a. landelijke, regionale en gratis dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huisbladen. Online exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd websites, waarvan een belangrijk gedeelte met landelijk, regionaal of lokaal nieuws. Ook heeft Telegraaf Media Nederland activiteiten op het gebied van (video)productie. Telegraaf Media Nederland is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.

Over TomTom N.V.
TomTom N.V. (AEX: TOM2), opgericht in 1991, is wereldwijd de toonaangevende leverancier van lokalisatie- en navigatieproducten en -diensten. TomTom richt zich op het bieden van 's werelds beste navigatie-ervaring aan alle bestuurders. TomTom, met zijn hoofdvestiging in Nederland, heeft over de hele wereld meer dan 3.500 mensen in dienst en verkoopt zijn producten in meer dan 40 landen. De TomTom-producten zijn draagbare navigatieapparaten (PND's), geïntegreerde voertuigsystemen, track-and-trace-oplossingen voor wagenparkbeheer, kaarten en realtime-diensten, waaronder TomTom HD Traffic.
Bezoek voor 's werelds meest up-to-date routeplanner met live-verkeersinformatie: www.routes.tomtom.com. Meer informatie over TomTom is te vinden op www.tomtom.com.

Links:
http://www.telegraaf.nl/verkeer

Noot voor redacties


Telegraaf Media Nederland

Noot aan de reda ctie (

Razende Robot Reporter