Media Groep Limburg en Mijnbestseller.nl samen in boeken

Persbericht van Mijnbestseller.nl

Sittard/Rotterdam, augustus 2011

Media Groep Limburg en Mijnbestseller.nl bieden vanaf vandaag iedere schrijver uit de provincie Limburg de mogelijkheid om boeken te publiceren, te promoten en te verkopen. Het uitgeven van boeken is kosteloos en kan de schrijver hoge royalties opleveren. Het publiceren van boeken kan in enkele eenvoudige stappen, waarna de schrijver een scala aan promotiemogelijkheden kan gebruiken voor de verkoop van zijn boek. Media Groep Limburg maakt hiervoor gebruik van het unieke online publicatieplatform van Mijnbestseller.nl.

Peter Paul van Bekkum, oprichter van Mijnbestseller.nl: "Deze vorm van samenwerking is nieuw in de snel veranderende boekenwereld en zet een trend. We bundelen in deze samenwerking optimaal onze krachten, Media Groep Limburg met haar enorme bereik, Mijnbestseller.nl met haar publicatieplatform, printing- en distributiemogelijkheden."

Via www.limburger.nl/mijnboek kan iedere Limburgse schrijver - van amateur tot professional - zijn boek publiceren. De boeken worden on demand geproduceerd, er worden geen voorraden aangelegd waardoor het milieu wordt gespaard. De schrijvers krijgen een scala aan promotiemogelijkheden voorgeschoteld, onder andere: persberichten op maat, automatische links met social media zoals Facebook, Hyves en LinkedIn, integratie met Twitter en visitekaartjes.

"De schrijver zit zelf aan het stuur, bepaalt wat de prijs en zijn winstmarge is en waar zijn boek wordt verkocht", aldus Eric van Dorst en Pieter-Jan Engelen van Media Groep Limburg, "Wij zijn verheugd dat we als eerste uitgever in Nederland op deze wijze onze abonnees en bezoekers van onze websites de mogelijkheid van boeken publiceren kunnen aanbieden".

Media Groep Limburg biedt de eerste honderd schrijvers die hun boek publiceren een leuke attentie aan. Pieter-Jan: "We belonen de schrijvers van het eerste uur met een gratis exemplaar van hun eigen boek".

De verkoop van boeken kan via meerdere kanalen, van Limburger.nl tot aan Bol.com. "We bieden alle verkoopkanalen aan, ook de traditionele, maar mikken vooral op de kracht van online in het algemeen en social media in het bijzonder, daar zijn we gezamenlijk sterk in", aldus Eric.

Over Media Groep Limburg
Media Groep Limburg (MGL) is onder andere uitgever van Dagblad De Limburger, Limburgs Dagblad en Limburger.nl. MGL bereikt dagelijks alleen met de dagbladen meer dan de helft van de 1 miljoen inwoners in de provincie Limburg. MGL is hét massamedium voor de provincie Limburg.

Over Mijnbestseller.nl
Mijnbestseller.nl, een nieuw online self publishing concept, stelt elke schrijver in staat zijn eigen boek te publiceren en te promoten. Het kan kosteloos en kan de auteur ongekend hoge royalties opleveren. Mijnbestseller.nl ondersteunt schrijvers bij het publiceren, promoten en verkopen van hun boeken. Gewerkt wordt via printing on demand, waardoor er geen sprake is van voorraad en dus duurzaam wordt geproduceerd. Mijnbestseller.nl biedt tevens partijen in Nederland de mogelijkheid om haar software als private label af te nemen. De private label partij beschikt dan over alle functionaliteit van Mijnbestseller.nl in de opmaak en kleurstelling van de partij zelf.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.limburger.nl/mijnboek

Noot voor redacties


Mijnbestseller.nl

Contact

Media Groep Limburg
Eric van Dorst, Pieter-Jan Engelen (046 411 6000, telnr

Razende Robot Reporter