Gemeente Helden

`Gezin Gezien'

Gezamenlijk persbericht van gemeente Peel en Maas en Vorkmeer

Waar vroeger opvoeders bij grootouders of buren terecht konden, daar staan veel gezinnen er vandaag de dag alleen voor. `Gezin gezien' kan een steuntje in de rug zijn.

Ieder gezin heeft wel eens een periode waarin ze een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door ziekte, problemen op het werk of binnen het gezin, spanningen tussen de partners, weinig contact met vrienden of buurt.

Meestal kan het gezin dit zelf oplossen. Lukt dit even niet is het soms prettig als iemand tijd heeft om te luisteren en een steuntje in de rug kan bieden.

Wat doet Gezin Gezien?

Gezin Gezien is er voor uw gezin. Wij bieden ondersteuning aan gezinnen waarvan tenminste één kind 12 jaar of jonger is. Eens per week komt een vrijwilliger bij u thuis. Deze vrijwilliger heeft tijd om te luisteren, kan ondersteuning bieden bij praktische zaken en opvoedingsadviezen geven. Verder kan deze vrijwilliger u ook ondersteunen bij het leggen van contacten met anderen om zo uw netwerk te vergroten.

Deze ondersteuning is gratis.

Is dit iets voor u? Dan kunt u contact opnemen met Ellen Dortant van Vorkmeer. Zij is te bereiken bij Vorkmeer op telefoonnummer (077) 307 73 50 of email : e.dortant@vorkmeer.nl