Antibacterieel deurbeslag in de strijd tegen ziekenhuisbacteriën

Persbericht van Artitec

De Nederlandse deurbeslagontwikkelaar Artitec uit Den Dolder heeft een antwoord in de strijd tegen ziekenhuisbacteriën. Een antibacteriële coating genaamd HC3, wat als een extra preventiemiddel gezien kan worden.

Deurbeslag (deurkrukken, grepen, duwplaten etc.) in zorginstellingen wordt intensief gebruikt en vormt dus een belangrijk overdrachtspunt voor bacteriën.

Door bescherming met de HC3 coating in combinatie met het Proline rvs deurbeslag is dit op te lossen. Producten behandeld met HC3 kunnen een effectief onderdeel vormen van een algemeen infectieprogramma. HC3 is bewezen effectief tegen onder andere MRSA en E-Coli. De coating is uitvoerig getest door diverse gerenommeerde internationale instituten, waaronder de Duitse TüV. Deze testen tonen onomwonden aan dat de antibacteriële werking zeer intensief en bijna 100% is.

HC3 bevat in tegenstelling tot chemische middelen (biociden) een innovatief fotokatalytisch element (Titaniumdioxide TiO2). Dit element heeft de unieke eigenschap dat het onder invloed van UV licht (daglicht of Tl-licht) als katalysator optreed en gebruik maakt van een natuurkundig fenomeen om bepaalde organismen (bacteriën, virussen, organisch vuil) af te breken. De reststoffen, zijnde water en koolstofdioxide worden afgegeven aan de ruimte. Daardoor is de HC3 coating niet alleen antibacterieel maar ook nog eens zelfreinigend.

Het Proline rvs deurbeslag, waar deze coating op toegepast wordt is speciaal ontwikkeld voor gebruik in veeleisende omgevingen. Het voldoet dan ook aan de hoogste Europese eisen (EN1906, klasse 4)

Artitec is gespecialiseerd in deurbeslag voor grote utiliteitsbouwprojecten in o.a. de Zorg- en Welzijnssector en heeft daarvoor een speciaal programma ontwikkeld. Naast het Proline projectbeslag en antibacteriële HC3 Coating bestaat dit onder meer uit deurgrepen en antisuïcidaal deurbeslag.

Voordelen

- snelle en effectieve antibacteriële werking

- vernietigt ook de restanten van de gedode bacteriën

- zelfreinigend (superhydrophilicity)

- onzichtbaar

- bevat geen achterhaalde technologieën als microban of zilver-ionen

- volgens de laatste nanotechnologie

- hard en duurzaam

- Deurbeslag EN1906 klasse 4, hufterproof en oerdegelijk

- vastgeveerd, waardoor de slotveer ontlast wordt

- hoge kwaliteit rvs

Links:
http://www.artitec.com



Razende Robot Reporter