DEKRA breidt activiteiten uit in procesindustrie

Persbericht van PR Newswire

ARNHEM, Nederland, STUTTGART, Duitsland en SOUTHAMPTON, Engeland, August 16, 2011 /PRNewswire/ --

- DEKRA koopt de Britse procesveiligheidsorganisatie Chilworth Global

Deinternationale expertorganisatie DEKRA koopt Chilworth Global, een gerenommeerd bedrijf uit Southampton, Engeland, met expertactiviteiten in proces- en explosieveiligheid. Metrond 160 medewerkers en een omzet van EUR 15 miljoen verrijkt DEKRA zich met gespecialiseerde kennis en dienstenop het gebied van veiligheid in de procesindustrie. Met deze overname neemt DEKRA direct een leidende positie in als international provider in kwaliteit en veiligheid.

Chilworth heeft testlaboratoria in Engeland, de V.S en heeft kantoren in India en Europa in Frankrijk, Italië en Spanje. De diensten betreffen, materiaal en chemische testen, brandveiligheid, advies, inspecties en training services voor de procesindustrie met expliciete expertise in sectoren als petrochemie, pharma en voeding.

Organisatorisch zal Chilworth onderdeel worden van de wereldwijde product-testactiviteiten van de DEKRA Certification Group, voorheen bekent als KEMA Quality met haar hoofdkantoor in Arnhem. De activiteiten van Chilworth zullen geleidelijk aan worden samengevoegd met de al bestaande laboratoria en activiteiten op het gebied van explosieveiligheid waaronder die in Nederland, Duitsland en Japan. - Bert Zoetbrood - "met deze acquisitie versterken wij niet alleen onze oorspronkelijke activiteiten, het testen van elektrische apparaten zoals bekent van KEMA-KEUR, aansluitend verstevigen wij ons fundament als de leidende testorganisatie in proces- en explosieveiligheid".

"Voor DEKRA is met de aankoop van Chilworth een sterk signaal afgegeven dat DEKRA's expansiestrategie in industriële omgevingen met hoge kwaliteit en een breed scala aan testservices voor o.m. de procesindustrie op wereldwijde schaal is ingezet", zegt Stefan Kölbl, voorzitter van de raad van bestuur van DEKRA SE. Wij zijn vastbesloten onze positie in Engeland en de belangrijkste markten in Noord Amerika en India voor verdere uitbouw van de Aziatische markten en het Amerikaanse continent gestalte te geven.

Chilworth brengt onze organisatie additionele expertise die ons in staat stelt het aanwezige synergiepotentieel aaneen te sluiten, stelt Mark Thomä, lid van de raad van bestuur van DEKRA SE en CEO van DEKRA Industrial.

"De DEKRA en Chilworth combinatie positioneert zich als de full service provider in proces- en explosieveiligheid voor multinationals, in zowel fabricageprocessen als de bouw en constructie en operaties".

"DEKRA is de ideale partner voor Chilworth om de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf in het DEKRA netwerk uit te bouwen en het biedt ongekende kansen voor onze experts. DEKRA staat voor dezelfde waarden als openheid, integriteit, innovatie en klanttevredenheid, welke wij vanaf het begin van de onderneming als het fundament van onze activiteiten hebben uitgedragen, aldus Paul Cartwright, CEO en oprichter van Chilworth Global".

DEKRA heeft alle aandelen van Chilworth, dat terug gaat naar 1986, overgenomen. De onderneming zal onder leiding komen te staan van Bert Zoetbrood, CEO van de DEKRA Certification Group in Arnhem. De voormalige eigenaar, Paul Cartwright, van Chilworth Global wordt de Business Line Director Process en Explosion Safety.

Over DEKRA

Meer dan 25.000 werknemers in meer dan 50 landen zetten zich in voor de waarborging van veiligheid en kwaliteit in het leven van mensen op het gebied van technologie, mobiliteit en het milieu. Onze diensten zijn gegroepeerd in drie business units: Automotive, Industrial en Personnel. DEKRA Certification (voormalig KEMA Quality) is onderdeel van de business unit DEKRA Industrial. Meer dan 6.000 experts voorzien 70.000 industriële klanten over de hele wereld van diensten op het gebied van automotive, transport en logistiek, bouw en installatie, infrastructuur, energie- en procesengineering en -distributie, olie, machines, IT, telecom, elektrische apparatuur en elektronica, medische hulpmiddelen en gezondheidszorg.

DEKRA
Utrechtseweg 310
6812 AR Arnhem
The Netherlands

http://www.dekra-certification.nl


---

+++ Mededeling voor de redactie (bestemd voor publicatie) +++

Voor meer informatie met betrekking tot dit persbericht kunt u contact opnemen met Michelle Schoof, persvoorlichter DEKRA Certification B.V. op +31-26-3-56-25-44 of via michelle.schoof@dekra.com.

DEKRA SE

CONTACT: .