Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 16-08-2011

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Een 24-jarige man uit Nieuwegein is dinsdagnacht 16 augustus aangehouden op verdenking van diefstal/heling.

Politiemensen zagen omstreeks 02.50 uur op de parkeerplaats van Parkhout een auto met brandende verlichting staan. Politiemensen zagen dat twee mannen uit de auto stapten en wegrenden. Zij klommen over het hek van een nabij gelegen sportcomplex. De omgeving werd afgezocht waarbij ook een diensthond werd ingezet. Hieruit bleek dat het tweetal door een sloot was gegaan. De natte sporen schoensporen leidden naar de s Gravenhoutseweg. Vervolgens troffen politiemensen op de Leeksterschans de 24-jarige drijfnatte Nieuwegeiner aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere man werd niet meer gevonden.

De auto bleek op naam te staan van een inwoonster van IJsselstein. Politiemensen stelden haar in kennis van het feit dat haar auto in Nieuwegein was aangetroffen. De vrouw verklaarde dat zij haar auto op maandag 15 augustus omstreeks 23.00 uur bij haar woning had geparkeerd. De vrouw deed aangifte van diefstal en het onderzoek wordt voortgezet.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Een 49-jarige man uit Nieuwegein is maandagmorgen 15 augustus aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Politiemensen kregen omstreeks 11.45 uur een melding van Connexxion dat een man nabij tramstation Zuilenstein een fiets aan het stelen was.

Politiemensen troffen op de Paukenlaan een man aan die voldeed aan het signalement en een op slot staande fiets bij zich had. De fiets en de man werden overgebracht naar het bureau. Het onderzoek wordt voortgezet.