Politie Groningen

Dinsdag 16 augustus 2011

Provincie Groningen, 16-08-2011

Baldadige jongens aangehouden

WINSCHOTEN Politieagenten hebben maandagnacht in Winschoten vier jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar aangehouden voor het vernielen van geparkeerde autos. De agenten kregen een melding van vernielingen aan de Acacialaan en namen poolshoogte. Daar aangekomen troffen de dienders meerdere buurtbewoners op straat aan en constateerden zij inderdaad vernielingen aan zeven geparkeerde autos. De buurtbewoners gaven de agenten een signalement van de vier jongens door. Hierop startten de dienders een zoektocht naar de verdachten. Op de Populierenweg zagen de agenten vier jongens die aan het signalement voldeden, maar een bevel tot stoppen werd door hen genegeerd. In de omgeving van de Dennenweg zijn de jongens uiteindelijk aangehouden. Een andere surveillancewagen van de politie kreeg diezelfde nacht nóg een melding van vernielingen aan geparkeerde autos in Winschoten: aan de M.A. de Ruyterlaan constateerden deze politiemedewerkers zes vernielde voertuigen. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de vernielingen.

Jongens op strooptocht

ZEVENHUIZEN Aan de Kerkhoflaan in Zevenhuizen hebben politieagenten maandagnacht vier jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar aangehouden voor het plegen van vernielingen. Agenten kregen een melding dat er aan de Mr. Reijntjesstraat vernielingen werden gepleegd. De melder, een bewoner, was wakker geworden van geluiden voor zijn woning en nam poolshoogte. Daar zag hij dat zijn feestverlichting was vernield en dat het zonnescherm van de buren was vernield. Andere buurtbewoners waren ondertussen ook wakker geworden en besloten af te gaan op de geluiden. Op de Bremweg zagen zij de jongens met feestpoppen door de straat zeulen. Na een korte achtervolging troffen de bewoners en de vier jongens elkaar op de Kerkhoflaan. Hier hield de politie de jongens aan op verdenking van het plegen van vernielingen. Na verhoor op het politiebureau zijn zij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man beroofd van zijn portemonnee

GRONINGEN Een 23-jarige man uit Groningen is maandagavond aan de Friesestraatweg in Groningen omstreeks half twaalf beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer reed op zijn fiets toen hij twee fietsen op de grond zag liggen en daarbij 3 mannen zag staan. Omdat hij dit niet helemaal vertrouwde toetste hij vast 112 in op zijn gsm. Even later werd hij ter hoogte van Woldring aangesproken door twee van de drie mannen die hij even daarvoor gezien had. De mannen zaten samen op één fiets. De man die achterop de fiets bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste geld. Hierop gaf de 23-jarige zijn portemonnee af. De twee verdachten zijn vervolgens samen op één fiets gestapt en voor het laatst gezien in de omgeving van het bruggetje over het Reitdiep. Na de beroving belde het slachtoffer zelf 112. Het slachtoffer omschrijft de verdachten als volgt: De man voor op de fiets droeg een zwarte trui met diverse tekens, een petje en een lichte huidskleur. De man achterop de fiets die het slachtoffer bedreigde, had een donkere huidskleur en droeg een rode capuchon-trui waarvan hij de capuchon op zijn hoofd droeg. Eventuele getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook andere mensen die mogelijk zijn aangesproken door 2 jongemannen met een licht getinte en donkere huidskleur op een fiets, worden verzocht de politie te bellen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie houdt mannen aan na zwaaien met ploertendoder

GRONINGEN- De politie heeft maandagnacht een 28-jarige en een 23-jarige inwoner van Groningen aangehouden wegens bedreigingen. Beide Stadjers konden naar aanleiding van hun signalement in de Peperstraat worden aangehouden. De 23-jarige man had in een horecagelegenheid in de Peperstraat in Groningen een medewerker na een woordenwisseling met een mes bedreigd. Uit beelden van cameratoezicht bleek dat beide mannen ook betrokken waren bij een andere ruzie met een groep andere jongens in de Peperstraat waarbij door de verdachten met een ploertendoder zou zijn geslagen. Bij de aanhouding van de 28-jarige man zag een agent dat hij snel iets weggooide. Dit bleek later een ploertendoder te zijn. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten in een politiebureau. De politie stelt een onderzoek in en tegen de mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Wegpiraten raken rijbewijs kwijt

GRONINGEN Een 24-jarige inwoner van Groningen is maandagochtend op het Hoendiep in Groningen betrapt toen hij een aantal keren een wheely met zijn motor maakte. Een motoragent die achter de Stadjer reed zag dit en hield de roekeloze rijder staande. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

MEEDHUIZEN Ook van een 36-jarige inwoner van Wagenborgen is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij reed op maandagmiddag over de N362 ter hoogte van Meedhuizen. Zijn rijgedrag trok de aandacht van de agenten die bezig waren met hun videosurveillance. Zij zagen hoe deze bestuurder voor een onoverzichtelijke bocht een voor hem rijdende andere auto wilde inhalen. Uit tegengestelde richting kwam op dat moment ook een andere automobilist. Om een aanrijding te voorkomen moesten de andere weggebruikers uitwijken voor deze wegpiraat. De agenten wisten de verdachte staande te houden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde op maandag 15 augustus op diverse plaatsen het verkeer.

Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 7309, aantal overtredingen: 309, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Medicijnen gestolen

GRONINGEN Op vrijdagmiddag 12 augustus is een 67-jarige inwoonster van Groningen van haar tas bestolen in de omgeving van een supermarkt aan het Overwinningsplein in Groningen. In haar tas zaten onder andere medicijnen die bij inname slecht voor de gezondheid kunnen zijn. Het gaat hierbij om; slaap en kalmeringsmiddelen xanax, zoplicon en promatasine en een ander middel tegen hoge bloedruk. Bij aantreffen wordt u verzocht deze medicijnen bij een apotheek of huisarts in te leveren.