Politie Drenthe

Dinsdag 16 augustus 2011

Provincie Drenthe, 16-08-2011

Halskettingdieven actief

ROSWINKEL Maandag is een 78-jarige man uit Nieuw Weerdinge beroofd van zijn halsketting. Hij fietste langs de Roswinkelerstraat toen hij werd aangesproken door een vrouw die naast een donkerkleurige personenauto stond. Ze vroeg hem de weg naar Emmen. Nadat hij haar de weg had gewezen gaf de vrouw, die gebrekkig Nederlands sprak, hem een halsketting. Die deed ze zelf bij de man om de nek. Daarna kwam er een tweede vrouw uit de auto die hem ook een ketting omdeed. Daarna stapten ze in en reden weg, opvallend genoeg niet in de richting van Emmenaar de andere kant op. Toen de auto was weggereden merkte de man dat hij zijn eigen ketting met hanger niet meer omhad. Nadat hij was thuisgekomen meldde de man de diefstal bij de politie, die een nader onderzoek doet.

Motorrijder dodelijk verongelukt

EMMEN Maandagavond is een 52-jarige man uit Klazienaveen om het leven gekomen bij een ongeval op de Kapitein Hatterasstraat. Hij reed op een motor en raakte in een bocht de stoeprand, waarna hij van de motor schoot en in een droge sloot terechtkwam. Er is nog gereanimeerd maar zonder resultaat. De motorrijder is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. VOA heeft een onderzoek ingesteld.

Met drank op van de weg

NIEUW DORDRECHT Maandagnacht reed een 35-jarige man uit Emmen met een bestelbusje over de N862. Hij moest volgens eigen zeggen uitwijken voor een tegenligger en ging daarom rechtdoor over een vluchtheuvel. Daardoor kwam de auto op de kant naast de weg tot stilstand. De bestuurder had gedronken, 1 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van de snelweg de sloot in

DE WIJK Maandagmiddag reed een 27-jarige man zonder vast woonadres in Nederland met een auto over de A28, waar hij plotseling van de weg reed en op de kop in de sloot terecht kwam. Automobilisten die het zagen gebeuren boden direct hulp. De man werd uit het water gehaald en er werd een reanimatie gestart. Hulpdiensten namen daarna de reanimatie over en de man kreeg weer hartritme. Daarna is hij naar het ziekenhuis Meppel vervoerd. Daar is een bloedproef genomen vanwege vermeend drugsgebruik.