Oxfam Novib brengt WE EAT AFRICA op Lowlands

Persbericht van Oxfam Novib

Den Haag 16 augustus 2011 - Oxfam Novib gaat na Pinkpop op Lowlands verder met de actie tegen landjepik in ontwikkelingslanden. In de afgelopen jaren is er al 50 miljoen hectare landbouwgrond in Afrika opgekocht of geleased door grote internationale bedrijven en overheden. Hierdoor kan de lokale bevolking niet langer haar eigen voedsel verbouwen, met armoede en honger tot gevolg. Behalve meedoen aan de WE EAT AFRICA-foto-actie, kunnen Lowlandbezoekers kennis maken met een eerlijke leefstijl bij het Oxfam Novib restaurant of deelnemen aan de WE EAT AFRICA Cookie Workshop.

De strijd om goedkope landbouwgrond, voor het verbouwen van voedsel, is heviger dan ooit. Het gaat nu al om een oppervlakte zo groot als heel Kenia. Oxfam Novib voert een actie om het publiek hierover te informeren en roept Nederlanders op zich aan te sluiten bij WE EAT AFRICA. Bezoekers kunnen op het veld of in de Oxfam Novib presentatie meedoen aan de WE EAT AFRICA-foto-actie door met hun beste 'ik pik dit niet"-gezicht op de foto te gaan.

Bovendien kunnen festivalbezoekers kennis maken met een eerlijke leefstijl bij het Oxfam Novib restaurant. Je kunt hier een espresso of cappuccino drinken waarmee de koffieboeren een beter inkomen verdienen en niet worden uitgebuit. Verder zijn er biologische en fair-trade maaltijden en hapjes te verkrijgen. Ook is er de WE EAT AFRICA Cookie Workshop, waarbij tijdens koekjes bakken duidelijk wordt gemaakt wat er mis is met landjepik en welke rol ons eigen voedselsysteem hierbij speelt. Op het Oxfam Novib terras verzorgt een live DJ van Oxfam Novib-partner 'This Is Africa' de muziek.

WE EAT AFRICA is onderdeel van de wereldwijde Oxfam voedselcampagne GROW. Oxfam Novib zal in september een groot internationaal onderzoek naar de wereldwijde trend van landjepik publiceren.

Over Oxfam Novib.
Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen met partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.

*

Links:
http://www.weeatafrica.nl/

Noot voor redacties


Oxfam Novib

Noot voor redact ie

Razende Robot Reporter