Artsen zonder Grenzen

Nieuwe Artsen zonder Grenzen kliniek in Zimbabwe

16-08-2011

Artsen zonder Grenzen heeft een nieuwe kliniek geopend in het district Overspill in Epworth, een voorstad van de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. Hiermee kunnen wij nog meer mensen behandelen voor tuberculose en hiv/aids: van testen voor beide ziekten, tot het voorkomen van moeder-op-kindbesmetting van hiv. De eerste patiënten zijn al behandeld. De kliniek heeft ook zijn eigen apotheek, daarnaast neemt zij de voedingskliniek van ons bestaande project in Epworth over.

Zorg voor aidspatiënten

In de nieuwe kliniek in Overspill kunnen een groep aidspatiënten die eerst in de andere kliniek in Epworth werden behandeld terecht. Artsen zonder Grenzen begon tegen het eind van vorig jaar met de bouw van deze kliniek. Hiermee willen we ervoor zorgen dat mensen dichterbij huis hun behandelprogramma kunnen volgen. Ook wil Artsen zonder Grenzen de zorg voor stabiele aidspatiënten gaan integreren in de overheidsgezondheidszorg.

12.707 patiënten onder behandeling voor hiv

Artsen zonder Grenzen wil in de loop van de komende weken ook zwangerschapsbegeleiding en poliklinische zorg aan het project toevoegen. In de beide projecten in Epworth heeft Artsen zonder Grenzen nu 12.707 patiënten onder behandeling voor hiv, waarvan 9.123 met aidsremmers. In september zal de kliniek officieel geopend worden.