Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.10 uur

Utrecht, 16-08-2011

Diefstal ijzer

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werden drie personen aangehouden nadat ze ijzeren buizen hadden gestolen.

Omstreeks 01.40 uur kreeg de politie de melding dat enkele personen buizen meenamen aan de Hollandsestraat. Agenten gingen ter plaatse en in de omgeving werd één van de mannen aangetroffen. Na enig zoeken kwamen de andere twee verdachten ook tevoorschijn. Het drietal, in de leeftijd van 19 tot 21 jaar en woonachtig in Amersfoort, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De gestolen buizen werden in beslag genomen.

Geslagen

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd een man geslagen met een honkbalknuppel. Een verdachte werd aangehouden.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat er een ruzie was geweest in een woning aan de Chopinstraat. Een man (gegevens nog onbekend) was in de woning en had een forse hoofdwond. Hij vertelde dat hij was geslagen met een honkbalknuppel en de verdachte, een 45-jarige inwoner uit Zaandam, was vervolgens gevlucht.

Na politieonderzoek kon deze man later in de nacht worden aangehouden als verdachte in deze zaak. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis. De reden van de mishandeling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Van de motor

LEUSDEN- Op dinsdagochtend raakte een motorrijder gewond na een val. Omstreeks 06.20 uur reed een 25-jarige motorrijder uit Amersfoort over de Heiligenbergerweg. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en miste op een haar na een lantaarnpaal. De man liep een beenwond op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Hennep aangetroffen

AMESFOORT- Op de Leusderweg werd maandagmiddag hennep aangetroffen. Na binnengekomen informatie gingen agenten poolshoogte nemen bij een woning aan de Leusderweg.

In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met 400 planten. Drie personen, in de leeftijd van 22 en 45 jaar uit Teteringen en Amersfoort, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Insluiper gepakt

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een insluiper aangehouden.

Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie de melding dat een man het verzorgingstehuis aan de Zwaluwenstraat was binnengeslopen. Hij had hier geld gestolen en was weer vertrokken. De politie werd gewaarschuwd en een 34-jarige man uit Amersfoort kon in de omgeving worden aangehouden. Mogelijk dat hij ook verantwoordelijk is voor een insluiping vorige week. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersconflict

AMERSFOORT- Op maandagmiddag ontstond een verkeersconflict waarbij gevochten werd. Een verdachte is aangehouden.

Omstreeks 16.30 uur stond een 21-jarige man uit Amersfoort voor het verkeerslicht aan de Zielhorsterweg. Achter hem stond een eveneens 21-jarige automobilist uit Amersfoort. Deze man stapte uit en bedreigde de man met een slagwapen. De voorste automobilist reed vervolgens hard weg en belde de politie. Intussen reed de andere automobilist achter hem aan. Op de Trekvogelweg stapten beiden weer uit en begon wederom een gevecht. Door agenten werd de man met het slagwapen aangehouden. De verdachte kwam tot deze daad na een eerder verkeersconflict. De politie heeft de zaak in onderzoek.