Watersportverbond - KNWV

Nederlandse windsurfers succesvol bij PWA Slalom

dinsdag 16 augustus 2011

Afgelopen week, 8 t/m 13 augustus, is in Alacati Turkije het zesde PWA Slalom event van dit jaar gevaren met voor de Nederlandse windsurfers zeer goede resultaten.

Björn Dunckerbeck (SUI-11), meervoudig wereldkampioen met een
Nederlands paspoort, is door een eerste plaatst bij dit evenement al zeker van zijn titel PWA Slalom 2011. Het laatste evenement op Sylt eind september kan hij laten vallen als slechtste resultaat. De Fransman Antoine Albeau (FRA-192), wereldkampioen 2006-2010 kan hem niet meer inhalen. Albeau zal dit jaar genoegen moeten nemen met een tweede plek.

Ben van der Steen (NED-57) wist zich op de laatste dag van het evenement naar een tweede plaats op te werken waardoor hij al zeker is van een derde plaats in de jaarranking.

Peter Volwater (H-24) en Pieter Bijl (NED-0) eindigen in de top 10 bij dit evenement op een negende en tiende plaats. Voor Pieter Bijl is dit zijn beste resultaat van het jaar. Peter Volwater maakt nog kans op een uitstekende zesde plek in de jaarranking in het sterke deelnemersveld.

Sarah-Quita Offringa (ARU-91), van Aruba en studerend in Utrecht, werd tweede en is daarbij al zeker van haar titel PWA Slalom 2011 bij de dames.

Bron: windsurfing.nl
Foto: Ben van der Steen
Fotograaf: John Carter/ PWA