Politie Gelderland-Zuid

Mobiel skimmen

Culemborg, 16-08-2011 o Maandagmiddag is bij een 76-jarige vrouw uit Culemborg ongevraagd geld van haar rekening afgeschreven.

Een man belde bij de vrouw aan met de mededeling dat hij een pakketje voor haar had van haar pensioenfonds. De man vertelde dat de vrouw een euro moest betalen voor het pakketje. De mevrouw wilde de man contant betalen. De man vertelde haar dat hij geen contant geld aan mocht nemen en vroeg haar te pinnen. Mede door het voorkomen en het gedrag van de man, werd de vrouw waarschijnlijk overvallen. Hierdoor pakte zij automatisch haar pinpas en pinde het bedrag op het door de man meegenomen pinautomaat. Vervolgens haalde de man een wit pasje door dezelfde pinautomaat en liep hij weg. De vrouw vroeg wanneer zij het pakketje zou ontvangen en de man gaf aan dit in de middag te komen bezorgen. De politie is op zoek naar getuigen.

Signalement verdachte
Het gaat hierbij om een blanke man in de leeftijd van 25 tot 30 jaar. De man is 1.70 en 1.75 m. lang.
Hij was netjes gekleed en droeg een oranje pet.

Waarschuwing
De politie waarschuwt burgers voor deze man. Mocht een verdacht persoon bij u aan de deur komen, neem dan direct contact op met de politie via het nummer: 0900-8844. Zorg dat u in ieder geval niks betaalt via de mobiele pinautomaat.

Getuigen gezocht
De politie vraagt getuigen, of mensen die menen anderszins informatie te hebben, om contact op te nemen met Team Culemborg via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (17)

Laatst gewijzigd 16-08-2011 13:35 | © Regio Gelderland-Zuid |