Gemeente Overbetuwe


Buurtbemiddeling blijft!

Gemeente Overbetuwe heeft buurtbemiddeling structureel opgenomen in de begroting. Hierdoor kunnen de vrijwilligers die helpen bij burenconflicten, de komende jaren hun goede werk blijven doen. Buurtbemiddelaars zijn neutrale vrijwilligers die conflicten bespreekbaar maken met alle betrokken partijen. Samen wordt gezocht naar een acceptabele oplossing. De methode blijkt erg succesvol. Sinds de start van het project in september 2008, zijn zo'n 200 zaken behandeld. Ruim tweederde daarvan is opgelost; maar liefst 90% van de betrokkenen is tevreden over de aanpak.

Buurtbemiddeling succesvol

Buurtbemiddeling voorkomt verdere escalatie van het probleem. Door met elkaar te praten ontstaat er meer onderling begrip. De leefbaarheid in de wijk wordt groter, net als de sociale samenhang. De buurtbemiddelaars zijn recent officieel `goedgekeurd' voor hun werk: ze hebben een kwaliteitstoets doorstaan en ontvangen binnenkort hun certificaat.

Behoefte aan buurtbemiddeling?

Heeft u een conflict met de buren en wilt u hierbij geholpen worden? Neem dan contact op met buurtbemiddeling. Van maandag tot en met vrijdag kunt u bellen tussen 9.00 en 17.00 uur met nummer (024) 323 2751. U kunt ook mailen naar buurtbemiddeling@nim.nl. Kijk voor meer informatie op www.buurtbemiddelinglingewaardenoverbetuwe.nl.